Wing-Surfers

WING-SURFERS

Wing-surfers er det der gør wingsurfing til wingsurfing/wingfoiling. 

Wingfoiling er den nye store surfdisciplin der har taget surfmekkaer som bla. Maui med storn og blevet en af de mest populære surfgrene. Det fede ved wingfoiling, er at fordi det er foiling kan det dyrkes i meget letvind, men med en lille wing også i hård. Så det er altså en surfdisciplin der giver virkelig mange dage på vandet. De fysiske krav det kræver for at gå i gang med wingfoiling er meget små, det er en sport der handler om teknik og føling. Det kræver derfor typisk et par øvedage at fange følelsen, men efter den er fanget går det hurtigt, fordi du har så meget tid oppe på foilen. 

Hvis man kigger på wing-surfers, er det tydeligt at se, at der er hentet inspiration fra andre surfdiscipliner. Wing-surferne kombinerer det bedste vindsurf og kitesurf med foil-oplevelsen, Måden at navigere i vinden for at få fremdrift, kombineret med de bevægelser der bruges ved wingfoiling minder meget om vindsurfing. Friheden til at styre wing-surferen og det at kunne lade den svæve fri i vinden, kan sammenlignes med kitesurfing. 
Det unikke ved wingsurf, er at du har friheden til at koble til og fra, så når når du fanger en bølge kan du let lade wingen svæve bag dig, og koncentrere der 100% om at surfe. I de andre surfdiscpliner der benytter vinden kan du ikke på samme måde frigøre dig for unødig fremdrift eller lidt trækken fra de forskellige kites og sejl.

Wingsurfing er ofte kombineret med foilsurfing, som sammen hedder wing-foiling. Ved at bruge foilen kommer du op og flyve på lydløst på vandet, uden modstand fra chop og bølgerne. Det rene skær i vandet kombineret med det lydløs surfing giver næsten følelsen af at flyve. 

Selve opbygningen af en wingsurfer minder om en kite med 1 strut. hvor dugen bliver spændt ud af en kraftig fronttube og grebene side på midtertuben. Derudover har du en leash spændt om håndleddet eller kroppen, for at sikre wing-surferen ikke flyver væk styrt. Foan på fronttuben er der et håndtag du griber når du har fanget en bølge, så vil wingsurferen ligge og svæve bag dig, uden at skabe modstand. Wingsurfers størrelse bliver mål i kvadratmeter som kties og sejl, og det størrelsen du skal have afhænger af niveau, vind og din vægt.  

Der er ingen tvivl om at wingfoiling sporten kun vil blive mere populære over de næste år, og det er en gren at surfing som er kommet for at blive. 

Har du spørgsmål til wingfoiling, wings, foils, wingboards eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os i vores butikker i København og Herning eller her på siden.