Foils til Wing Foil

Foils til wing-foiling

Når det kommer til wing-foiling er foil-delen meget væsentlig for at du får den bedste oplevelse på vandet. En foil består typisk af 4 hovedele. 

1x Frontwing

1x Bagwing

1x Fuselage

1x Mast 

foil explainer


Sådan vælger du den rigtige foil.

Når du skal vælge frontwinge er det vigtigt at forstå hvilken funktion den har. Frontwingen på foilen er der hvor opdriften til at komme på foilen skabes. Størrelsen enormt meget at sige i forhold til oplevelsen af det at surfe. Hvis du vælger en lille frontwinge, vil du kunne manøvrere meget frit og aggressivt, samtidig med du ikke får så meget løft ved start. Vælger du en stor frontwinge, vil det være lættere at komme op på foilen, du går dog på kompromis med hvor godt du manøvrere. Den er altså lidt tungere at sejle, men også mere tilgivende, hvilket er godt som begynder. 

Størrelsen du skal vælge er bestemt ud fra to ting: din størrelse og dit niveau. Hvis du er nybegynder og vejer på +85 kilo, skal du kigge i frontwinger +1800 m2. Det er winger der vil give dig en god start på sporten, da de er mere tilgivende og du nemmere kommer op på foilen, hvilket giver hurtigere og flere succesoplevelser. 

Er du mere erfaren og ikke har problemer med at komme op på foilen, så kan du begynde at gå ned i størrelse. Du får hurtigt en fornemmelse for, hvor dit sweetsport er i forhold til din optimale størrelse på frontwingen. 

Masten

Når du skal vælge din mastlængde, er flere ting at tænke over. Jo højere din  mast er, jo nemmere er det er dreje uden at wingboardet rammer vandet. En højere mast er dog sværer at holde balancen på, og få vandstartet ordentlig. Derfor anbefaler vi en lidt kortere mast til begyndere af wing-foiling, under 82 cm.

Når du skal vælge mast, skal du også tage stilling til hvilket materiale masten er produceret i. De to typiske materialer foilmaster er produceret i, er aluminium og carbon. Det godt ved aluminium foilmaster, er at det er nogle stærke master, som kan tåle til flere tæsk. Hvorimod carbon er har stivere og lettere, men også meget mere skrøbelig overfor slag mm. Derfor anbefaler vi aluminium til begyndere og letøvede, mens carbon er performance foilmaster til eksperterne.

Det at vvælge den rigtige foil kan til at starte med se ud til at være en jungle, men vi hjælper gerne med at få det ned på jorden og finde den foil der passer til dine behov. Er du blevet mere interesseret i at læse endnu mere om foilen, så har vi skrevet et blogindlæg med alt du skal vide om foilen. Du kan finde indlægget her.