Wingboards

Hvilket Wing-Foil Board skal jeg vælge?

En generel regel er at en liter volume, kan bære 1 kg. Det betyder at en board med en volume på 100L kan bære 100kg.

 

Begynder

For en begynder er det kløgtigt at indlægge noget mere volume i boardet, for at sikre man holder sig oven vande. Derfor anbefaler vi at du tager et board med ca. 40 liter volume mere end du vejer. Så hvis du har en vægt på 80kg, vil vi anbefale et board med en volume på 120 liter.

Dette burde være nok til at kunne holde dig flydende på vandet, og begynde at udvikle dine egenskaber. Den høje volume betyder også du vil stå noget højere i vandoverfladen, og har derfor nemmere ved at opbygge fart, så du kan komme op på foilen.

 

Øvet

For en øvet wingsurfer, anbefaler vi at du tillægger 15 liter volume i forhold til din kropsvægt, så en person på 80 kg, skal have et board med en volume omkring 95 liter.

Et board med en lidt højere volume end din vægt, kræver at du kan pumpe boardet i gang, for at skabe den fremgang der skal til for at holde balancen,

 

Ekspert

For en wingsurfer, med meget erfaring vil vi anbefale at du vælger et board med en lavere volume end din kropsvægt, ca. 15 liter under kropsvægten. Det vil sige at hvis du vejer 80 kg, vil vi anbefale et board med en volume på 65 liter.

Dette board vil være ekstremt manøvredygtigt, og give mulighed for skarpe sving og høje spring. Dog bliver du nødt til at sænke boardet under vandet for at komme i gang, og det kræver kraftig vind for at få fremgang i boardet, og komme op over vandet.