Wing-Foil

Wing-Foil

Wing-foiling er det nyeste skud på surftræet som virkelig har fået fat. Wing-foil kombinerer alle de de store surfdiscipliner, Windsurf, bølgesurf og kitesurfing.
Ved at kombinere alle disse surfgrene og give dig letheden med en wing, får du oplevelsen af frihed.

Wing-foiling benytter sig af foilsurf, hvor du kommer op og svæver lydløst hen over vandet. Når du er oppe at foilsurfe kan du slappe lidt mere af på wingen og hjælpe fremdriften med at pumpe boardet. Det kan give dig det sidste skub til at fange bølgen. 

Wing-foiling kræver lidt udstyr for at kunne komme igang.
Wing-boardet er typisk lidt større og med mere volume end et almindeligt foilboard. Dette er for at skabe til opdrift i vandet når du ikke er på foilen. Efterhånden som du bliver bedre kan du skalere ned i størrelsen af wing-foilboardet, for at kunne få hurtigere og bedre respons på dine manøvre.
For at wing-foilboardet kan komme op at svæve har du brug for en foil.
Foilen består af en mast, frontwinge, bagwing og fuselage. En wing-foil har større winger sammenlignet med en kitefoil. Dette er med til at give en bedre opdrift, så du hurtigere kan komme op at surfe.
Det sidste udstyr du skal have er selvfølgelig en wing. Wingen er udstyret du bruger til at skabe fremdrift, og styrer kraften med. Wingen har du løst i armene, så du har fuld kontrol over hvordan du vil manøvrere den. Det unikke ved windsurf er at du lidt kan koble wingen til og fra dit surf. Hvis du har brug for dremdrift og noget kraft fra vinden, kan du bruge wingen, men har du fanget en bølje og gerne vil surfe den rent, så kan du løfte wingen op i en neutral position, så den ikke påvirker dit surf.
Wings kommer i flere forkskellige størrelser, som kan sammenlignes med kite- og windsurfing. størrelsen på den wing du skal bruge afhænger af din surfstil, vind, forhold og din vægt. Det lyder måske kompliceret, men du får lynhurtig en forståelse for hvordan du skal vurdere størrelsen på den wing du bruge den pågældende dag. 

Der er ingen tvivl om at wing-foiling er kommet for at blive, og at det kun bliver de større over de næste år. Det har allerede fået godt fat i udlandet, så det kun et spørgsmål om tid før du ser lige så mange og hvis ikke flere wing-foilere som kitesurfere lang de danske kyster.