Wakeboards

OPLYSNINGER TIL KØB AF ET WAKEBOARD

Ønsker du at købe et wakeboard og ikke sikker på hvad du skal vælge? One Open Sky tilbyder et stort udvalg af wakeboards, og med store mærker som Liquid Force, Slingshot, Hyperlite og Ronix har vi mange forskellige wakeboard-modeller at vælge imellem. Når du køber et wakeboard, er det vigtigt at huske på en række faktorer. Nedenfor er der en forklaring på de vigtigste dele af et wakeboard.

  • Vippelinje (form af et wakeboard)

  • Bræt længde

  • Base

  • Wakeboard-typer:

    • Kabel wakeboard / park wakeboard

    • båd wakeboard

    • hybrid wakeboard


Vippelinje

Vippelinjen, også kendt som wakeboards form, bestemmer i vid udstrækning sejlads egenskaberne på wakeboardet. Dette er meget vigtigt, når du køber et wakeboard. Der er fire typer rockere: kontinuerlig rocker, 3-trins rocker, camber rocker og en hybrid rocker. Forskellene mellem disse typer rockere forklares nedenfor.


Kontinuerlig rocker

Den kontinuerlige vippe har en rund form (buet form). Wakeboards med en kontinuerlig rocker står for en hurtig og jævn kørsel og lader dig løbe let. Disse boards giver hastighed og en forudsigelig pop (højde).


3-trins rocker

Et 3-trins rocker wakeboard har tre separate plan i bunden af brættet. En 3-trins rocker sikrer, at et wakeboard får mere pop (højde), når du rammer efter bølgen. Wakeboards med en 3-trins rocker har et fladt sted (midten af brættet), der giver en klæbrig følelse efter landing. Disse wakeboards er normalt lidt langsommere, når du går ombord.


Camber rocker

Camber rocker er et relativt nyt form design. Det fordeler rytterens vægt mere jævnt, hvilket automatisk fjerner noget af trykket fra din bageste fod, fordi det tvinger dig til at få en mere naturlig kropsholdning. Hvis du hidtil har kørt en kontinuerlig eller 3-trins rocker, kan det tage lidt tid at vænne sig til en camber.


Hybrid rocker

Dette er en kombination af en kontinuerlig rocker og en 3-trins rocker. Har en glattere kurve i midten og en mere udskåret spids og hale. Denne form kan være nyttig både i parken og bag båden.


Bræt længde

Størrelsen er meget vigtig, når du køber et wakeboard. Et bræt, der er for lille, gør sejlets egenskaber meget nervøse, og et bræt, der er for stort, er ikke rigtig smidigt. Størrelsestabellen kan ses nedenfor, så du selv kan se, hvilken størrelse der er bedst.


Op til 45 kg

40 kg til 70 kg 130 cm - 134 cm

60 kg til 80 kg 135 cm - 139 cm

80 kg til 110 kg 139 cm - 144 cm

90 kg til 120 > 144


Kortere wakeboards

Nogle wakeboardere kan lide at ride på et bræt i den korte ende af deres foreslåede størrelse område. Den følelse, du får fra et kortere wakeboard, afhænger af boardets form, men generelt er kortere board er langsommere og tager mere energi at skubbe gennem vandet (jo mere overfladeareal brættet har på vandet, jo hurtigere bevæger det sig over overflade). Et kortere wakeboard er dog lettere at dreje og manøvrere i luften, når du vender eller flyver over kølvandet. Det nedsatte overfladeareal gør landingerne hårdere, og næsen kan have tendens til at grave, hvilket får din næse og resten af dit ansigt til at grave i vandet også


Længere wakeboards

Længere wakeboards er typisk lettere at køre og lære om, de har en solid fornemmelse, der virkelig øger dig væk fra kølvandet. Længere wakeboards er tungere, hvilket betyder at du arbejder hårdere mod vægten i luften, men du får også mere kontrol, så længere boards er gode til at lære tricks for første gang. Et længere wakeboard har mere overfladeareal, så det sidder pænt oven på vandet og bevæger sig hurtigt gennem vandet. Det øgede overfladeareal på et længere wakeboard giver blødere landinger.


Grundlag

Slib base / sintret base

Når du bruger forhindringer, skal du sørge for at have en stærk base. En sintret base er meget stærk og tåler alt. Alle kabel wakeboards er forsynet med en sintret base og er derfor ideelle til wakeboarding i en kabelpark.


Konkaver

Disse er dybest set specielle buler i bunden af dit wakeboard, der skaber løft og fungerer som suge dæmpende acceleratorer, så brættet sidder højere i vandet og krydser som et svævefly.


Kanaler

Kanaler fungerer som lange, ekstruderede finner på bunden af brættet og bryder overfladespænding, inden resten af wakeboardet rammer. Tænk svane dykning mod maveplasker.


V-form rygsøjler

Rygsøjler hjælper med at blødgøre landinger og giver dig mulighed for at let kunne rulle fra kant til kant, svarende til v-skrog formen på nogle både. V-former tilføjes ofte til wakeboards med 3-trins rockere for at blødgøre landinger.


Funktionsløs

Wakeboards uden formstøbte finner eller kanaler betragtes som funktionelle. En karakterløs bund overlader arbejdet og ydeevnen til wakeboards form alene; den overordnede form, vippe og fin opsætning vil virkelig påvirke turen.


Wakeboard-type

Park / kabel wakeboard eller båd wakeboard

Der er ingen forskel mellem en park eller et kabel wakeboard, men der er en stor forskel mellem brædder, der er egnede til bag båden og bag kablet. Bundbrædder er ofte meget stive, har kanaler og sejles med finner. Kabel Brædderne har en kontinuerlig vippe, kan sejles uden finner og har færre dybe kanaler eller endda konkave. Disse kabel brædder er specialiserede til fjerne vandets forhindringer ved hjælp af flex og skyderbase.

 

Hybrid wakeboard

Selvom du kan køre et kabel wakeboard bag båden eller en båd wakeboard i en vandpark, er ingen af dem ideel til disse miljøer. Hvis du ikke vil bruge dine penge på to forskellige brædder, kan et hybrid wakeboard være den perfekte mulighed. Med hensyn til flex falder hybrid brædder lige ind mellem både brædder og park brætter. Mange hybrid wakeboards har en blødere bøjning gennem spidsen og halen for at låse dem i pressen, men er stivere mellem bindingerne, hvilket stadig giver dig mulighed for at få en god pop væk fra kølvandet. Disse wakeboards har normalt holdbare, enkle basis design med aftagelige finner, som giver god trækkraft i kølvandet og stadig glider godt.

Leder du efter et wakeboard? Klik her for at gå til vores Wakeboard-kollektion!