Våddragter

Våddragter er fremstillet i neopren og neoprenmaterialet tilbyder en lang række af fordele når man dyrker sin sport på vandet. Neopren kan med den rigtige formel af gummi, luft og polyester skabe, isolering og med den rigtige tykkelse kan du få dragter der passer til alle årstider. En våddragt isolere din krop ved at bruge kropsvarmen til at varme den stillestående luft op som findes i de luftbobler som dragten har. Dragten er ikke helt vandtæt og der kommer en lille smule vand ind i dragten, hvis man bliver vasket i en bølge, eller lignende, men med den korrekte dragt og størrelse opleves dette kun minimalt. Ved en forkert størrelse eller type dragt kommer der mere vand ind og kroppen kan derved ikke nå at opvarme dragten og man vil blive kold langt tidligere.

Våddragter varierer i tykkelse og det regnes i millimeter, f.eks. en O’neill epic 5/4 som indikerer at dragten er 5 millimeter på kroppen og 4 millimeter på ærmerne. På nogen vinterdragter er der 6/5/4 som indikerer 6 millimeter på kroppen, 5 millimeter ærmerne og 4 millimeter på hætten.

Fleksibiliteten varierer også på dragterne. En kvalitets våddragt er konstrueret med den helt rigtige fleksibilitet, i neoprenen, som giver dig optimal bevægelsesfrihed få dragten til at sidde tættere og derved sikres dragten er varm i længere tid. Våddragter i dag er enormt alsidige og kan anvendes til næsten al vandsport fra bølge surfing, Kite Surfing, Windsurfing, Wakeboarding med mere. Dog laver feks Neil Pryde også dragter der er specielt lavet til Windsurf og Kitesurf.  

Lukning af dragten er også en vigtig beskyttelse imod at vandet trænger ind i dragten. Primært anvendes 2 typer dragter i dag, ”chestzip”, som betyder at dragten lynes foran. Eller ”backzip” hvor man har en lynlås på ryggen man lukker dragten med. Der er fordele ved hver af disse typer, de primære er at åbningen bliver større og derved nemmere at komme i en backzip og ved front zip er adgangen for vandindtrængen mindre. Andre typer der også anvendes, er frontzip som en bryst lynlås som vi kender fra en jakke. Disse anvendes typisk på Long Johns (neopren buks med overdel uden ærmer) eller en neoprentrøje.   

Udover de primære funktioner at holdes os varme i vandet, videreudvikles der på at skabe endnu lækre dragter, der bare skaber endnu bedre oplevelser i vandet. Her kan nævnes O’Neills Techno Butter 3 eller som Neil Prydes Thermocore Thermal Protection alle sammen elementer der skabe mere fleksibelt neopren og højere isolation for optimeret varme. Læs mere her om i produktbeskrivelserne under dragterne.

Sådan skal våddragten sidde

For at få maksimalt ud af sin dragt gælder det om at finde en størrelse der sidder tæt uden at det føltes ubehageligt. Ryggen er ofte det sted man kan se om den sidder som den skal, både over skulderne og i lænden. Her skal den gerne sidde til og der skal ikke være ret meget luft mellem krop og dragt. VI har hos One open Sky et kæmpe udvalg af både mange typer og mange størrelser af hver dragt. Vi har mange dragter der er specielt tilpasset lidt højere personer, så er du 190 cm. høj og relativt slank så vil en ”LT” (står for large tall), sikkert være en størrelse for dig. I vores størrelses guides er det nemt at se hvilken størrelse der vil passe ud fra ens specifikke kropsmål. Er man i tvivl så tøv ikke med at søg professionel assistance ved at ringe eller skrive til os på 9712 2965 eller skriv på info@oneopensky.dk

Se flere guides her

Udvidet våddragts guide  

Find O’Neill’s størrelsesguide her

Find NeilPryde’s størrelsesguide her

 

I hvilket grader vand skal jeg bruge hvilken tykkelse våddragt?,

Skemaet nedenfor er en guideline, og husk det er meget individuelt hvad man ønsker, og hvilken dragt man har, er man i tvivl så gå op i tykkelse, eller tøv ikke med at ringe eller skriv til os 

Over 23°C Rashguard / Lycra
19 - 22°C Thermo overdel
18 - 23°C Neopren shorties
15 - 20°C 3/2 mm neopren våddragt
12° - 16°C 4/3 mm neopren våddragt
8° - 13°C 5/4 eller 5/3 mm neopren våddragt
Under 9°C 6/4 mm våddragt med indbygget neoprenhætte