Therm-ic

Therm-ic 

Deres historie begynder med en kærlighedserklæring - til verdens smukkeste sport: skiløb.

Forestil dig skiløb i bjergene på en smuk dag med blå himmel. Frisk pulver hvirvler rundt om dig, ned ad en ikke-sporet skråning med solen i dit ansigt. Alt er perfekt bortset fra én ting: Kolde fødder og hænder, der nægter at holde sig varme, uanset hvor meget du strækker dem, eller hvilke højteknologiske materialer du har på dig. Det er ubehageligt, irriterende, smertefuldt og det ødelægger en perfekt oplevelse.

Grundlæggerne af Therm-ic må have haft meget kolde fødder, for tilbage i 70'erne besluttede de at tackle problemet.


De første trin

Til at begynde med udviklede de en varmeenhed, der sprede varmen via indersålen til skistøvlen. En god idé, men da batterierne blev våde, stoppede de med at fungere. Så søgningen efter en bedre løsning fortsatte. Over tid blev ideerne forbedret, og det gjorde også batteriteknologien. Den næste udvikling var en opvarmet indersål, der fungerede som en barriere for det ydre miljø og ikke tillod kold luft ind. Denne kloge opfindelse kan bruges i enhver skistøvle - eller hverdagssko.

Året var 1998, og Therm-ic blev født.

Ideen skabte de første partnerskaber med store skistøvle virksomheder, og vores produkt samt brand blev kendt blandt flere og flere kunder. Indlægssålerne og folks varme fødder var ofte et emne, der blev diskuteret i stolelifte og gondoler - social markedsføring før Facebook - men vi ønskede mere: mere viden, mere ekspertise og mere varme.

I samarbejde med universiteter og forskningsafdelinger begyndte vi at komme tættere på selve kulden: Hvordan begynder det? Hvilke virkninger har det på ydeevne, sikkerhed, koordination og balance? Hvilke helbredsproblemer kan opstå som et resultat? Og vigtigst af alt, hvordan kan varmen holdes inde i kroppen?


Therm-ic vokser

Vi blev kolde eksperter, og vores ekspertise blev anmodet om oftere og oftere. Vores team begyndte at tale med mennesker over hele verden og overbeviste mærker, virksomheder og slutkunder om, at der var en reel løsning på kolde fødder. Under ledelse af August Stangl, der har en lang historie hos Therm-ic, voksede mærket, eksporten startede, og snart kunne produkter findes i 30 lande verden over. Desuden dannede han partnerskaber med store spillere inden for ski-, snowboard- og arbejds segmentet.

Væksten førte til mange ting som permanent varme til hænder og fødder, isolering til hele kroppen og plejeprodukter. Ud over produkter, der kører på batterier eller via Bluetooth, skabte vi også miljøvenlige, ikke-elektroniske løsninger.

Vores portefølje består af patenterede produkter til sport og fritid samt arbejdssko. I dag samarbejder Therm-ic med mærker som Rossignol, Tecnica og K2, når det kommer til skistøvler samt arbejdssko-mærket Sievi.

At være kold er nu blot en saga.


Therm-ic i dag

I dag er vi en del af SIDAS Group, som er verdensomspændende førende inden for fodkomfort løsninger med specialiserede produkter som indlægssåler, sokker og fodbeskyttelse. Vores ekspertise er den perfekte tilføjelse.

I 2017 startede vi en større relancering, opdaterede vores design og logo og præsenterede nye produkter. Nu er vi klar til alt, hvad fremtiden bringer - som produktudvikling og partnerskaber.

Therm-ic er placeret i Voiron, i de franske alper, og vi har stadig mindst en fod i sneen - såvel som vores hjerte og hjerne - med vores store kærlighed til skiløb.