Sweet Protection

Ulovlig skateboarding til international virksomhed - SweetProtection

Skateboarding var forbudt i Norge indtil 1989, som det eneste land i verden. Bedømt for farligt af regeringen. Ståle N. Møller var ligeglade med myndighederne, han ville skate. Han voksede op i en lille by, dybt inde i skoven ved det østlige Norge og var slet ikke klar over, hvordan den forbudte sport ‘skateboard’ udviklede sig i andre dele af Norge. Før internettet fik Ståle mere kulturelt input fra Californien end Oslo gennem en præst, der ofte rejste til den nærliggende svenske grænse. 

Stærkere, lettere, bedre. Det søde mantra kan spores tilbage til en skoleavis fra 1988 lavet af Ståle N. Møller. En banebrydende og visionær indenfor industriel design, som var på en ubarmhjertig mission om at lade sportsentusiaster drage fordel af egenskaberne ved højteknologiske materialer og fremstillingsmetoder.

Ståles mission blev drevet af ideer og inspiration hentet fra Californiens unikke kultur. Denne sammensmeltning betød, at fremragende funktionalitet og ydeevne i sig selv ikke var nok. Det karakteristiske design og holdning skal afspejles i produktet ved dets væsentlige rolle i skabelsen af hvert koncept.

Virksomheden blev grundlagt i 2000, og et af de første skridt var at nærme sig en anden kompromisløs nordmand; snowboardlegende Terje Håkonsen. Han så potentialet i hjelm prototypen, der blev præsenteret og sluttede sig til holdet. Med Terje ombord skiftede Sweet Protection overgangen fra den lokale garage til den internationale scene. Det tætte samarbejde med Terje omkring udvikling af produkter fik Sweet til at indse vigtigheden af hold kørernes input.

Sweet Protection fortsætter deres vækst. Trin for trin. Selv cykler begynder at fylde en større del af produktsortimentet. Fremtiden er lys, og motivationen til at yde den bedste beskyttelse i verden virker lige så stærk som nogensinde. I 2020 fejrer de 20 år, og vi vil fortsætte med at arbejde hårdt, så de kan fortsætte med at skubbe grænserne.