Svømmeveste

Svømmevestens fordele

 

Uanset om det er koldt, varmt, blæsende eller høj solskinsvejr er vandsport altid sjovt! Du kan bruge tid på vandet med venner eller alene og være garanteret et par dejlige timer i det fri. På trods af at vandsport er super fedt, kan det også være farligt og du skal have respekt for vandet og naturens kræfter. Det kræver sikkerhedsudstyr, som bestemt er et ærgerligt sted at spare.

 

Hvis du dyrker kitesurfing, windsurfing eller wakeboarding har du ikke brug for en svømmevest, men derimod en impactvest, som du kan finde HER. Hvis du derimod har forelsket dig i SUP-boarding eller kajak er det faktisk lovpligtigt, at medbringe en svømmevest på vandfartøjet. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal have den på, men det er nu en god ide.

 

Du skal medbringe en flydevest af flere årsager: for det første risikerer du at falde i vandet på en uheldig måde, får en pagaj/paddel i hovedet eller rammet boardet med hovedet på vej ned i vandet. Det kan slå dig bevidstløs og i sådan et tilfælde ville en flydevest sandsynligvis redde dit liv. For det andet er vejret på vandet uforudsigeligt og ind i mellem livsfarligt. Selv den bedste kajakroer eller SUP-boarder kan blive fanget af strøm eller vind og ende langt ude på havet. Derfor skal du altid læse vejrudsigten inden du tager på vandet. En redningsvest er god i sådan et tilfælde, fordi den gør dig mere synlig og gør det lettere at holde på varmen.

 

Det er altid en god ide at have styr på sikkerheden i omgivelser, hvor man ikke kan forudse de næste minutter.