Spark

SPARK - fra hobby til international virksomhed

Når en idé rammer - der er en gnist - frigives energi, og gearene begynder at dreje. For os skete den gnist, da Will (grundlægger, medejer og chefdesigner) tog sine første skridt ind i backcountry på et splitboard. Han tænkte: "Dette slår helt snestøvler, man kan så meget mere med en binding, der er lavet kun til splitboards. Der skal være en bedre måde for snowboardere at rejse tilbage her."

Will, som maskiningeniør, begyndte at designe en splitboard-specifik binding, der i høj grad ville forbedre backcountry-oplevelsen for split boardere og snowboardere over hele verden.

Målet var oprindeligt ikke at starte et firma, men da flere split boardere så designet og hørte om forestillingen, dannedes der en venteliste, og efterspørgslen voksede. Med tilstrækkelig interesse og opmuntring blev der ansøgt om patent, og Spark R&D blev født.

Det har været et antal år siden vi afslørede en primitiv prototype af den første splitboard-specifikke binding på splitboard.com. Det har været en sjov, tilfredsstillende og virkelig spændende tid at gå fra koncept til virksomhed.

Tidligt udliciterede vi produktionen til andre maskinforretninger og leverandører, men leveringstiderne var lange, og vi ville have at have total kontrol over det endelige produkt. Så lidt efter lidt begyndte vi år for år at anskaffe maskiner, værktøjer, udstyr og personale, der kunne give os mulighed for at fremstille hele produktlinjen fra start til slut.

Vi er stolte af at sige, at vi ved Spark R&D:

design, 3D-scanning, 3D-udskrivning, CNC-maskine, CNC-drejning, bøjning, hulning, klipning, tumling, anodisering, sprøjtestøbning, udskrivning, lasergravering, samling, inspektion, test, pakning og afsendelse alt internt.

Vi har haft vores andel af udfordringer undervejs. Fra sene forsendelser til afslag på banklån til korte spænde fjedre og maskiner, der er i brand - vi har levet det hele, og til tider har det virket som om vi måske ikke overlever. Men som de fleste ting, når vi lærer og vokser af erfaring, er vi en bedre virksomhed og bedre mennesker på grund af det.

Vi er meget stolte af vores rejse og endnu mere begejstrede for fremtiden. At bo ved foden af Bridger Mountains i Montana, komme og ride og teste vores egne produkter fremstillet på vores egen fabrik er de ting, drømme er lavet af.

Tak til alle for at have kørt med os!