Skiundertøj

Hvad er skiundertøj, og hvorfor bruger man det?

Skiundertøj er det mindst synlige lag af skioutfittet, men det er stadig det lag, som kan være med til at bestemme om skituren bliver en succes eller ej. Skiundertøj er det inderste lag, som sørger for at holde kroppen varm under skiløbet. En essentiel faktor er også, at de rigtige materialer i skiundertøjet lader sved og fugt sive væk fra kroppen, så du kan holde varmen hele dagen på bjerget. Skiundertøjet er altså den grundlæggende byggesten for, at du kan holde aktiviteten højt på bjerget, uden at du begynder at fryse. Herunder kan du læse mere om hvilke brands og materialer som specielt gør sig gældende når man snakker effektivt skiundertøj til skituren hos One Open Sky.

Brands og vigtige funktioner i skiundertøjet

Hos One Open Sky finder du et bredt udvalg af skiundertøj. Vi har samlet skiundertøj til herre, skiundertøj til junior og skiundertøj til damer herover. Der findes mange brands inden for skiundertøj, og blandt disse er der nogle få, som virkelig lægger vægt på at benytte bæredygtige materialer med naturlige og nødvendige egenskaber. Her finder du brands som Mon Royale, Mico, Burton, Helly Hansen, Kari Traa og X-Bionic. Mons Royale er efterhånden et veletableret brand, som bliver ved med at finpudse velkendte modeller med bedre materialer og fleksibilitet. Helly Hansen er kendt for deres Lifa teknologi, som giver åndbart skiundertøj i høj kvalitet. Kari Traa tilbyder det bedste skiundertøj til damer. Skiundertøj som udnytter uld fibres naturlige egenskab til at transportere sved og fugt væg. Designet er gennemtænkt og tilpasset til damens pasform. X-bionic er til udviklet til dem, som ønsker det ultimative i skiundertøjet. Et brand som har vundet mange priser, testet og udviklet deres skiundertøj til det yderste. Det vigtigste ved skiundertøj er, at det kan holde dig varm og tør. Det er personligt hvor varmt vi får det under aktivitet, og derfor findes der også forskellige tykkelser af skiundertøj. Den bedste måde at imødekomme forskelligheden er, at have øjne og øre åbne for merinould.

 

Vælg det rigtige skiundertøj

Merinould er kendetegnet ved, at det fra naturens side er utrolig varmt, let og svedtransporterende. Man siger faktisk at Merino uld kan absorbere op til 30% af sin egen vægt uden at det føles vådt og fugtigt. Merinould er helt sikkert en vinder, når det kommer til at hvilket materiale ens skiundertøj bør indbefatte. Men nogle af os kan også have det alt for varmt i merinould, og det er en af grundende til at det syntetiske skiundertøj materiale også finder sin vej frem. Syntetisk skiundertøj bliver fremstillet i kunststofmateriale. Det er hurtigtørrende, let og slidstærk. Det sikre en lang levetid, men en negativ side er, at det ikke på naturlig vis kan komme af med sved og fugt lugten, som uld kan. Det syntetiske materiale kan findes billigere og udviklet med egenskaber, som ikke lever helt op til Merino ulden. I de nyere tider har kombinationen af merinould og kunststofmaterialet også blevet et central element i skiundertøj. Det byder at skiundertøj af mange anerkendte brands kombinere det bedste fra de to verdener til at udvikle skiundertøj, som er åndbart, svedtransporterende og varmt i den rette kombination. Vi anbefaler altid, at man har merinould i overvejelserne, når det næste sæt skiundertøj skal udvælges. Mange vil mene at bomuld har en høj varmeisolering, og derfor egner sig rigtig godt til skituren, men virkeligheden er faktisk en helt anden. Bomuld er varmt, men den svedabsorberede effekt er ikke til stede i materialet. Bomuld absorberer nemlig sveden, og leder den ikke videre til de andre lag, hvilket i sidste ende efterlader varmt, tungt og lugtende skiundertøj.

 

Find det nyeste skiundertøj hos One Open Sky

Der findes mange brands og former for skiundertøj, og mange gange handler det også om hvad man føler er behageligt i pasform og tykkelse. Merinould er klart at foretrække, når skiundertøjet skal opgraderes, og hos One Open Sky finder du også et bredt udvalg af merinould skiundertøj designet til aktivitet på bjerget. Vi har mange års erfaring og ekspertise inden for skiundertøj, og vi vil altid stå klar med professionel vejledning, hvis du skulle have nogle spørgsmål.