Skiudstyr

SKIUDSTYR

Til skiløb har du brug for mere end bare et par ski. Der er en masse nødvendige og nyttige skiudstyr til skiløb, som enhver ville ønske at have på bjerget.

Blandt det vigtigste skiudstyr er:

SKIHJELME

Skihjelme er et must, når du er på pisten. Skihjelme er ultra lette, varmeisolerende og det beskytter hovedet mod skader. Med god ventilation og masser af justeringsmuligheder er der ingen undskyldninger for at køre uden hovedbeskyttelse.

RYGSKJOLD

Rygbeskyttere minimerer risikoen for rygmarvsskader efter et fald. For begge snowboardere såvel som skiløbere, benyttes det backcountry eller til vilde spring i snowparken, giver rygskjolde komfortable hynder af skum.

SKIBRILLER

Sne briller eller beskyttelsesbriller fås i utallige variationer med forskellige linser. Afhængigt af farven er de enten lysende, kontrastforbedrende eller mørkere. Under alle omstændigheder beskytter skibrillerne mod træk, vind og skadelig UV-stråling i bjergene. Med fleksibel elastiske snore som passer snebriller fra UVEX, Alpina, Julbo og Oakley.

SKISTØVLER

Højkvalitets skistøvler er behagelige og giver perfekt pasform samt højeste komfort i enhver situation for skiløberen. De transporterer også fugt væk fra indersiden af skoen og er selvfølgelig vandtætte. God justerbarhed og aftagelige indvendige sko er almindelige i skistøvler.

SKISTAVE

For nogle mennesker er de en stor del af skiløb, mens andre helt afviser skistave. På flade passager og stier ønsker skiløberen dog ikke at have glemt dem, og de er uundværlige i dyb sne. Lette og robuste modeller med komfortable håndtag og komfortable håndremme fås i både kulstof og aluminium. Nogle modeller er justerbare i længden, mens andre har en fast længde.

SKISTØVLETASKER

Skistøvletasker er perfekte til at bære skisko. Taskerne passer perfekt til størrelsen og formen på skistøvlerne samt et komfortabel bærehåndtag. Alle skiløbere, der rejser med deres skiudstyr, anbefales at investere i skitasker og skistøvletasker, da det beskytter deres skiudstyr mod ridser og skader.

SKIVOKS (FORSKELLIGE TYPER)

Du kommer ikke langt på ski uden skivoks. Afhængig af hvor vigtig den perfekte glide er for skiløberen, kan du investere utallige timer i at pleje og forbedre dine ski-belægninger. Hertil findes der findes forskellige typer voks som fungere under forskellige temperaturer og den respektive sne tekstur, samt afskalning klinger, børster og voks strygejern.

VÆRKTØJ

Der er ski værktøjer til hjemmeværkstedet, som giver alt, hvad du har brug for til justeringer af udstyr. Til pisten og på farten er en lille værktøjssæt med bare de vigtigste værktøjer som en stjerne kop og en almindelig skruetrækker tilstrækkelig.

RYGSÆKKE

Ski-touring-rygsække ligner mest noget til bjergbestigning med deres plads og funktioner. Skirygsække til alpine skiløbere er generelt mindre, fordi det eneste plads man har brug for er til snacks, vandflasker og skiftetøj. Skirygsække skal være så kompakte samt passe så tæt på kroppen som muligt, så vægten kan bæres tæt på kroppen, og rygsækken ikke kommer i vejen for skilifter og gondoler. Skirygsække behøver ikke at være vandtætte, men det anbefales at finde en model med snebeskyttelse eller en vandtæt belægning.


SKITØJ

Som en del af skiudstyret er fornuftig skitøj, dette er grundlaget for en behagelig dag på skiløjpen. Det vigtigste er vandtætte skibukser og en varm skijakke. Skiundertøj eller merino-bundlag danner baselayer på huden, og åndbare fleecetrøjer sikrer en behagelig temperatur. Skihandsker og skisokker er meget vigtige for komforten ved skiløb og ikke et område, du vil spare. Ski beanies er nødvendige selv med en skihjelm til varmt hoved, især når du ikke er på farten. I ekstremt lave temperaturer og snestorme beskytter skimasker ansigtet mod ubehagelig kulde.