Skitøj

Hvorfor er skitøj vigtigt på skituren?

Der er stor forskel på om man bevæger sig ud i sneen i sin hverdagsjakke, eller om man gør det i en skijakke. Skitøj er designet til at holde dig varm i kolde forhold med nogle helt andre egenskaber, end dem du finder i din hverdagsjakke. Din hverdagsjakke er højst sandsynligvis ikke designet til aktivitet, til at være åndbar, vandafvisende eller fleksibel i samme omfang, som det ses hos nutidens skijakker og skitøj. Det er vigtige parametre som alle hjælper til at du kan holde varmen i sneen. Herunder kan du læse mere om hvad der er så specielt ved skitøj og hertil hvilke brands, funktioner og designs som gør at skitøj egner sig så godt til de kolde forhold på bjerget.

 

Hos One Open Sky finder du Danmarks største udvalg af skitøj

Hos One Open Sky kan du finde landets største udvalg af skitøj og skiudstyr til skituren. Vi har samlet nogle af verdens bedste brands og producenter inden for skitøj. Du vil kunne finde populære mærker som Kjus, Picture, Burton og Sweet Protection. Kjus er kendt for sit kvalitets skitøj, som henvender sig til ski entusiasten, der ikke vil gå ned på ny teknologi og de bedste materialer. Kjus leverer noget af det tekniske skitøj der er at finde på markedet, hvor Formula og 7Sphere kollektionerne vender tilbage med nye tiltag hvert år. Picture er en af de nyere brands i bunken, men med en vision på det rette sted. Picture udvikler deres skitøj efter et miljøvenligt design, og fokusere konstant på at udvikle nye bæredygtige tiltag i deres skitøj. Blandt Pictures kollektion vil du kunne finde tekniske skijakker og skibukser i inspirerende designs, som er lavet ud fra genanvendeligt polyester. Man kan ikke komme uden om Burton så snart man snakker snowboarding. De er verdens førende brand som ledes og drives af snowboardere. Et dedikeret snowboarding brand som udvikler og designer deres skitøj på innovative måder. Sweet Protection speciel kendt for deres udvikling skihjelme, skibriller og skitøj, der er designet til at kunne modstå maksimum belastning og slag. Et brand som går op i at beskytte sports entusiaster, der kan drage fordel af ny og moderne teknologi. Sweet Protections Crysader skijakken er en af Sweet Protection topmodellerne. Designet med et 3 lags Gore-Tex, fleksibelt fit og masser af lomme plads. En skijakke udviklet til skiløberen, som aldrig vil hjem fra bjerget.

De vigtige egenskaber, som gør skitøjet bedre

Skitøjets primære opgave er at holde dig komfortabel, varm og tør på bjerget. For at du får den bedste oplevelse på bjerget, så bliver meget skitøj også designet efter mobilitet og fleksibilitet. Det kræver strategisk placeret syninger og et godt stræk niveau, som er værd at holde øje med. Når man kigger på skijakken og skibukserne, så er der 2 overordnede faktorer, som fortæller hvor varm og tør den kan holde dig på bjerget. Vandsøjletrykket i skijakker og skibukser fortæller i hvor høj grad  vand kan holdes ude. Det har en stor betydning at skitøjet kan modstå store mængder af vandtryk, som faktisk også er en del større, end det vandsøjletryk man finder hos normale regnjakker. Hos One Open Sky vil du kunne finde skijakker med et vandsøjletryk på 10.000-20.000mm, hvilket er helt ideelt, hvis man leder efter en skijakke eller skibuks, som aldrig kan færdes i alle terræn. Åndbarheden er ligeledes et vigtigt element i skitøjet. Åndbarheden sørger for at fugt og sved transporteres ud når først dit aktivitetsniveau begynder at stige. Det er altså et indre klimaanlæg, som automatisk leder varme ud, hvis temperaturen bliver for høj. I sidste ende leder det til at du ikke kommer til at fryse når først aktivitetsniveauet falder lidt igen. Åndbarheden er en kendt egenskab i skitøj, og hos One Open Sky vil du ligeledes kunne finde skitøj med en åndbarhed på op imod 10.000-20.000 g/m2/døgn.

 

 Ekstra elementer som er værd at kigge efter i skitøjet

Der er forskel på hvad skitøj tilbyder, og hvad man faktisk står og har behov for i et sæt skitøj. Herunder kan du derfor finde nogle af de ting, som vi ligger vægt på, når et holdbart og komfortabelt sæt skitøj skal udvælges:

 

  • Snefang – snefanget er en vigtig del af skitøjet, hvis man gerne vil holde sneen ude. Det er efterhånden en uundværlig del af skisættet, og blandt nogle af de overstående brands vil du faktisk også kunne finde ’jacket-to-pants’ interfacet. Jacket-to-pants sørger for at du kan tilslutte din skijakke direkte til skibuksen, og derved få en utrolig tæt isolering mod sne.

  •  Robuste og vandtætte lynlåse – I sidste ende er det lynlåsen, som holder jakken sammen. Det er derfor værd at kigge efter en robust lynlås i skijakken, som gerne må være vandtæt.

  • Ventilationssystemer – Det er ikke altid at dagen på bjerget bliver som vejrudsigten forudsiger, og der kan et ventilationssystem være en livsreder. Ventilationssystemet er typisk placeret under skijakkens armhule som kan lynes op når vejret bliver for varmt. I skibuksen finder man ventilationssystemet langs inderlåret.

  • Strækbare materialer – Om man er på udkig efter en tætsiddende eller loose fit pasform, så giver strækbare materialer den mobilitet og fleksibilitet, som skitøjet behøver.

  • Tapede syninger – Tapede syninger er et begreb som kendetegnes ved at syningerne ikke er syet sammen, men derimod tapet med lim. Det resulterer i at vandet har svært ved at trænge igennem, og samtidig en længere levetid i forhold til normale syninger.

 

Kvalitets skitøj til de bedste priser

Hos One Open Sky finder du det største udvalg af skitøj til skituren. Vi har mange års erfaring, og vil kunne hjælpe dig helt til måls med et komplet sæt. Find hele vores udvalg af skitøj har på siden, eller besøg os en i af vores butikker, så du kan blive klar til endnu en fantastisk sæson i sneen.