Skitøj Herrer

SKITØJ HERRE

HVILKEN JAKKE SKAL JEG VÆLGE?

Når det kommer til ski- og snowboard dragt, skal et godt ydre lag være den første ting på din indkøbsliste. Det er din billet til at holde dig varm og behagelig, og det er selvfølgelig grundlæggende for dit udseende.

Afhængigt af hvilken slags aktivitet du laver, vil den bedste type jakke til dine behov variere. Casual skiløbere eller snowboardere i meget kolde klimaer vil måske overveje noget isolere eller syntetisk, mens tekniske ryttere bør sigte mod noget monteret og tæt på kroppen for at minimere træk. For langt de fleste er nøglen dog at vælge en god specialbygget hardshell og kombinere den med lag, der kan fjernes, når du varmer op hele dagen.

Med hensyn til funktioner skal du altid kigge efter noget, der har en pulver skørt for at holde løs sne ude, en ærmelomme til dit liftkort, en hætte og en vandtæt rating på et sted mellem 10.000 og 40.000 mm.


HVILKEN MIDLAYER SKAL JEG VÆLGE?

De unge i snowparken er måske glade nok med at flyve rundt i intet andet end en flanellskjorte og skibukser til beskyttelse, men vi andre har brug for noget lidt mere omfattende. Betydningen af et godt mellemlag kan ikke understreges. Det holder dig varm under hoved jakke på koldere dage og kan endda bruges rundt i byen som et selvstændigt stykke.

Mærker, såsom Mons Royale, har arbejdet en masse for at bekæmpe dette, de bruger en syntetisk isolering i områder, hvor der sandsynligvis udsættes for fugt, ellers fjerner den fugten fra resterende steder. Ellers skal du vælge noget med rent syntetisk isolering. På den måde fanger den din kropsvarme, selv når den er fugtig.


HVAD SKAL JEG HAVE SOM UNDERLAG?

Du kan få den mest fantasifulde jakke, bukser og mellemlags penge kan købe, men hvis hvad der er ligger under, ikke dækker hele kroppen, vil det hele gå forgæves. Når det drejer sig om at holde sig varm, er bundlag af høj kvalitet det vigtigste værktøj, du har til din rådighed.

Det er koldt deroppe, men det varer ikke længe, før du sveder. Af denne grund er det vigtigt at vælge basislag, end det er fugttransporterende og ikke bare opsuge det hele, hvilket gør dem våde og tunge. Desværre betyder det, at alt tykt og lavet af bomuld er ude af menuen. I stedet skal du kigge efter tynde, elastiske syntetiske stoffer, der er for krammer uden at være begrænsende for bevægelse.

Højdepunktet for ethvert basislag er merinould. Dette super bløde stof føles godt mod huden, fjerner sved, regulerer kropstemperaturen, er naturligt antimikrobielt (hjælper med at bekæmpe lugt) og giver et uovertruffen forhold mellem varme og vægt. For en miljøvenlig mulighed, tjek også bambus design.


HVILKET TILBEHØR SKAL JEG HAVE MED?

I herretøj er de mindste detaljer ofte nogle af de vigtigste, især når det kommer til at blive udstyret til pisterne. Ting som et sæt gode handsker, halsedisse, beanie, crash bukser samt håndledsbeskyttere, hvis du er nybegynder - er det ikke så indlysende som nogle af de større ting, men alle lige så vigtige for at få en behagelig tur på pisten.

For at sikre at du holder dig komfortabel hele dagen hver dag, kan det være en god ide at medbringe en ekstra hue, turen er slut hvis den bliver våd. Det gælder også handskerne, hvis de selvfølgelig ikke er vandtætte. Dette er især vigtigt for begyndere, da de vil vælte mere, og have hænderne meget mere i sneen.

Halsedisser er gode, men de kan få våde pletter omkring næse og mund. Af denne grund skal du enten prøve og undgå at gøre det helt eller kigge efter en, der har et indbygget lufthul.