Skistøvler til Herre

VÆLG DE RIGTIGE SKISTØVLER

Skistøvler er et af de vigtigste elementer, når det kommer til en succesfuld skiferie. Hvis du ikke har skistøvler, der passer til din fod, din ski og din stil, kommer du med stor sandsynlighed til at få kortere dage på pisten, end du havde tænkt dig. Det er både ærgerligt og fuldstændig unødvendigt, så derfor tilbyder vi dig professionel boot fitting i både København og Herning, så du sammen med vores eksperter kan finde de skistøvler, der passer 100% til dig.

 

FLEX

Når du skal vælge dine skistøvler, er der mange ting at tænke på. Er du fx mest til park, piste eller off-piste? Det har nemlig meget at sige ift. din skistøvles flex. Flexet i din skistøvle er et tal, der viser hvor meget din skistøvle giver sig, når du rykker rundt på din fod og fordeler din vægt. skalaen spænder fra 30 – 150, hvor 30 betyder en meget fleksibel støvle og 150 en meget stiv støvle. Det første du skal tænke på, er din kropsbygning og vægt. Jo mere du vejer desto højere et flex skal din støvle have. Samtidig skal du have din stilart in mente. Mange fortrækker en parkstøvle, der er meget fleksibel, mens en stiv støvle giver meget kontrol og kraftoverførsel, hvilket egner sig godt til carving og piste. Til freeride og backcountry vælges en skistøvle med flex på midten af skalaen.

 

BREDDE

Skistøvlens bredde er mindst lige så vigtig som flex. Mange vælger fejlagtigt en bredere skistøvle en de reelt har brug for, for at få mest mulig komfort, men en skistøvle skal sidde tæt. Ikke stramme, men sidde tæt. Hvis skistøvlen ikke sidder ordentligt til, og foden skøjter rundt i støvlen, går det ud over kontrol og styring. Skistøvlens bredde måles i millimeter, og produceres typisk med en bredde på mellem 90 og 110mm. En gennemsnitlig fod er mellem 98 og 104mm bred. Endvidere er alle skistøvler forskellige, så en støvle fra Full Tilt med en bredde på 100mm og en støvle fra Fischer på 100mm har gerne vidt forskellige pasforme.

 

STØVLETYPE

Der findes overordnet to typer af skistøvler. Den todelte og den tredelte. Den todelte støvle er den man typisk ser hos skiudlejerne på skisportsstederne, hvor du har den ene del, som dækker foden, mens den anden del dækker selve benet. Den tredelte støvle har en skal, som typisk dækker oversiden af foden, og løber godt op af skinnebenet ud over de to andre dele. Fordelen ved den tredelte støvle er, at den giver et mere jævnt flex, den er kke så hård ved skinnebenet, og så giver den bedre muligheder for tilpasning.

 

INDERSTØVLE

Langt størstedelen af producenterne, leverer i dag skistøvler med formbare inderstøvler. Her varmes inderstøvlen op, hvorefter du tager den på, så den stivner og former sig efter din fod. Man kan også købe formstøbte inderstøvler, hvor skistøvlen fyldes skum, mens du står i den, som resulterer i den ultimative inderstøvle, som passer perfekt til din fod.

 

SÅLEN

På en alpin skistøvle er bunden fuldstændig flad. Sålen, der kommer fra fabrikken er typisk billig og utilstrækkelig, så vi anbefaler at den skiftes, evt. til en sål med svangstøtte. Derudover er mange aftermarket-såler tilmed varmeisolerende. En god sål er rar at stå i, modvirker kramper og sikrer en bedre kraftoverførsel til skiene. Derudover kan sålerne benyttes  f.eks. vandrestøvler, når siferien er slut.