Skistøvler til Damer

SKISTØVLER TIL KVINDER

Før du køber et par skistøvler, er det nødvendigt at kende forskellen på skistøvler til mænd og kvinder. De største forskelle mellem herre- og damestøvler er manchettens højde, pasformen af hælen og anklen samt foreningen. Skistøvler til kvinder er specielt designet til kvindens fod og ben. Kvinder med større lægge har tendens til at tro, at en herrestøvle passer bedre til dem, men det kunne ikke være mere forkert. Nogle producenter fremstiller også skistøvler til kvinder, der er designet specielt til kvinder med bredere fødder. Disse støvler fås i bredder op til 106 mm, hvilket rsulterer i en støvle, der er lige så bred som en herrestøvle. Kvinder har dog ofte en smallere hæl og ankel, så deres støvler er designet til at spidse til nær hælen. One Open Sky tilbyder en bred vifte af skistøvler til kvinder, med større lægge og fødder.

 

Størrelse

Skistøvlen er designet til at facilitere en overførsel af energi fra din krop, og især dine knæ, til dine ski. Det er uhyre vigtigt, at skistøvlen sidder helt tæt, og at foden ikke glider rundt i støvlen, for at maksimere mængden af energi, der overføres til skien. At vælge den rigtige størrelse skistøvle er derfor utrolig vigtigt. Støvler, der er for store, kan forårsage smerte på grund af, at din fod bevæger sig rundt i dine støvler, hvilket gør det svært at kontrollere dine ski. Og er dine skistøvler for små, bliver det selvsagt også ubehageligt.

Det er også vigtigt, at bredden på dine skistøvler svarer til bredden på din fod. Alle One Open Skys brands tilbyder støvler i forskellige bredder, både smalle, mellemstore og brede. En generel tommelfingerregel er, at jo mere avanceret en damestøvle er, des mere snæver vil den være, på baggrund af den betragtning at øvede skiløbere, vil foretrække en strammere skistøvle, for at sikre den maksimale overførsel af energi. Kvinders skistøvlebredde varierer fra 96 til 106 mm for at imødekomme alle færdighedsniveauer og fødder.

 

Færdighedsniveau

At vælge et par skistøvler som kvinde kan være overvældende. ved at finjustere dit valg, så det passer til dit kvalitetsniveau, kan det virkelig hjælpe dig med at ringe ind og gøre købsprocessen let. De vigtigste faktorer, du skal overveje, når du køber skistøvler, er pasform, flex og funktioner, der fungerer bedst med dit færdighedsniveau.

Begynderstøvler og støvler til øvede har tendens til at have et blødt til moderat flex og en medium til bred pasform. Jo blødere støvlen er, desto mere tilgivende er støvlen. Efterhånden som du bliver bedre, får du brug for skistøvler, som giver bedre kontrol og manøvredygtighed. En skistøvle til kvinder med et stivere flex og mere snæver pasform gør det muligt for dine støvler at reagere på den indste bevægelse, og sikrer således bedst mulig respons og kraftoverførsel.

 

Flex

Flexet i din skistøvle er et tal, der er en betegnelse for, hvor meget din skistøvle giver sig, når du bevæger fødderne og ændrer på din vægtfordeling. Skalaen spænder fra 30 – 150, hvor 30 indikerer en meget fleksibel støvle, mens150 er en meget stiv støvle. Det første du skal tænke på er din vægt. Jo mere du vejer desto højere et flex bør din støvle have. Samtidig skal du have din stilart in mente. Mange fortrækker en parkstøvle, der er meget fleksibel, mens en stiv støvle giver meget kontrol og kraftoverførsel, hvilket egner sig godt til carving og piste. Til freeride og backcountry vælges en skistøvle med flex på midten af skalaen.