Skistøvler til Junior

SKISTØVLER TIL BØRN

Det kan være en udfordring at vælge den rigtige skistøvle til et barn. Er det første gang barnet har en skistøvle på, vil det givetvis føles ubehageligt for barnet, og derfor kan det være svært, at lade barnet afgøre om støvlen passer eller ej.

 

VÆLG DEN RIGTIGE STØRRELSE

Den nemmeste måde at finde frem til den korrekte størrelse, er ved at måle foden, og vælge en støvle, der har en tilsvarende længde. Mange forældre har tendens til købe skistøvler, der er for store til deres børn, så de kan bruge dem i flere sæsoner,  i et forsøg på at spare penge på den lange bane. Dette er langt fra optimalt, og du gør både dig selv og dit barn en bjørnetjeneste. Er støvlerne flere numre for store, kan foden bevæge sig meget, selv når støvlen spændes godt til. Skulle uheldet være ude, og barnet styrter, er sandsynligheden for brud større, når foden kan glide og dreje i skistøvlen. Skistøvlen bør derfor maksimalt være en centimeter større end dit barns fod. Barnet skal vokse ud af støvlen, ikke ind i den.

 

STØVLEN OG FODENS FORM

I forhold til voksne, er børns fødder relativt ukomplicerede. Voksnes fødder er meget forskellige, og bærer præg af bl.a. alder og livstil. Kvinders fødder, som ofte har befundet sig i højhælede sko vil f.eks. bære præg af dette. Har man i længere perioder gået i for små sko, vil dette også kunne ses på formen af din fod. I 99% af tilfældende er børns fødder ens. Et tip til at kontrollere, om fødderne har for meget eller for lidt plads i støvlen, er at tage inderstøvlen ud, da man derved kan på støvlen, hvilket er helt umuligt gennem den ydre skal.