Skibukser dame

Skibukser til damer

Skibukser er et lige så vigtigt element, som en skijakke er, når man tager på skiferie. Både skibukser og en skijakke er vores yderste lag, og det er derfor vigtigt at have skibukser og skijakke, der er slidstærke, vindtætte og vandafvisende, da det er dette lag, som skal beskytte vores krop bedst muligt, mens vi suser ned ad pisterne på snowboard eller ski eller tager en lang og hård tur på langrend. One Open Sky har et stort udvalg af skibukser, og du kan mixe skijakker og skibukser præcis, som du har lyst til.

Skal man vælge skibukser med eller uden seler?

Typisk vil du finde skibukser, der enten har seler eller er uden seler – det er de to almindelige typer af skibukser. Der er ikke en type, der er bedre end den anden. Det vil sige, at det er en smagssag. Der er mange, som vælger at have seler i deres skibukser, da de føler, at skibukserne lukker bedre til omkring livet, og at de ikke falder ned, hvis man eksempelvis vælter ned ad pisten.

Der findes mange fede modeller, der er uden seler, hvilket må være en indikation af, at selerne giver en følelse af sikkerhed, men at den allerede er i buskerne, uanset om der er seler eller ej. Vi anbefaler dog, at du altid køber nogle skibukser, som sidder tæt omkring livet, og hvor der er mulighed for at stramme dem længere ind, enten ved hjælp af elastik, velcro eller knapper. Af erfaring ved vi, at denne mulighed er rigtig fornuftig at se efter, når man vil købe nye skibukser.

Komfort og pasform skal gå hånd i hånd

Vi vægter komfort rigtig højt, når vi sælger skiudstyr, fordi det hele handler om bevægelse – uanset om man skal bruge skibukserne til langrend eller alpinski. Det er derfor vigtigt, at du får afprøvet en masse forskellige pasformer, da der helt sikkert også er en pasform, som vil sidde perfekt på dig og ydermere give dig den komfort, der gør, at du kan blive en bedre skiløber.

Før i tiden var skibukser store og ikke så medgørlige, men heldigvis skifter moden også for skibukser. Du kan i dag finde nogle smarte, medgørlige skibukser, der automatisk på grund af de mere tætsiddende modeller giver dig mere og bedre bevægelighed.

Skibuksers ydermateriale: Hvad skal du være opmærksom på?

Skibukser er som sagt vores yderste lag, hvorfor det er vigtigt, at du køber nogle skibukser, der er vand- og vindafvisende. Der findes mange forskellige grader af vandafvisning, og vi anbefaler, at du finder skibukser, der kan afvise godt 5.000 mm, og hvis den kan afvise flere millimeter, desto bedre bliver det. Vind er også vigtig, da der kan komme meget vind ind på benene, mens man kører ned ad pisterne, og det er derfor vigtigt, så du bliver holdt varm.

Ydermere er det meget anbefalelsesværdigt at sætte sig ind i, hvilket materiale skibukserne er lavet af. Vi anbefaler, at du finder nogle skibukser, der er lavet i slidstærke materialer, så du ikke slider dine bukser op på blot en ferie, men at der er flere skiferier tilbage i skibukserne. Typisk vil man lave ydermaterialet i nylon eller polyester sammen med nogle blandinger, der tilsammen sørger for, at skibukserne bliver vand- og vindafvisende.

Mangler du noget til dit skioutfit?

Vi hos One Open Sky står altid klar til at hjælpe dig med at finde det rette skiudstyr, hvis du leder efter dit allerførste sæt eller blot trænger til en fornyelse af det gamle. Sommetider kan der være kommet nye modeller, mærker eller pasformer på markedet, hvilket vi gerne vil give dig vejledning i. Hvis du mangler noget til at tage under dine nye, lækre skibukser, kan du se vores store udvalg af skiundertøj og midlayers, der kan være med til at holde dig varm på skiene, så du kan nå alle pister, inden ferien er omme.