Skibukser

Hvordan vælger jeg de rigtige skibukser?

Skibukser er et lige så vigtigt element, som en skijakke når du skal på skiferie. Både skibukser og en skijakke er en del af det yderste lag, og det er derfor vigtigt at have skibukser, der er slidstærke, vindtætte og vandafvisende, da det er dette lag, som skal beskytte vores krop bedst muligt, mod naturens elementer, som vind, sne og regn. One Open Sky har et stort udvalg af skibukser, og du kan mixe skijakker og skibukser præcis, som du har lyst til.

Hvad skal du overveje, når du køber skibukser?

Når det kommer til at finde det rigtige par skibukser, er der mange punkter man skal overveje inden. Hvordan skal pasformen være, hvilke egenskaber skal bukserne have, kan jeg lide dem med isolering, skal jeg have en smækbuks, skibukser med seler eller en helt almen?

 

Pasform

Pasformen er meget forskellig fra brand til brand. Hos One Open Sky er vores skibukser opdelt i 3 forskellige pasforme. Slim fit, Regular og Relaxed fit. Under kategorien Slim fit vil store dele af vores skibukser være fra det anerkendte mærke Kjus, Kjus går meget op i at have bevægelighed og komfort, brandet har formået trods den tætte pasform, at have nogen af de skibukser der er mest bevægelige og strækbare på markedet. Regular fit finder du de meget klassiske ski brands som Helly Hansen, Oakley og Scott, det er brands der går op i bevægeligheden, men ikke bruger de samme eksklusive materialer som Kjus, men stadig laver nogen af verdens bedste skibukser med en enestående pasform. Relaxed fit vil indeholde rigtig mange af de klassiske snowboard brands, som Burton og Volcom hvor design og look samt et baggy par bukser nemt er at finde.

Det store spørgsmål er ofte, hvordan skal mine skibukser sidde? De skal sidde lige præcis som du kan lide dem, om du er en str. M normalt men helst vil have en 3XL, det er op til dig. Det vigtigste er at dine skibukser ikke er for korte eller at du står uden chance for at udfylde dem omkring livet, selv med brug af bælte og seler.

 

Almindelig, Seler eller Smækbuks?

Der er typisk 3 overodnet slags skibukser, med seler, uden seler og smækbuks (bib), der er ikke en type, der er bedre end den anden. Det er en smagssag. Der er mange, som vælger at have seler i deres skibukser, da de føler, at skibukserne lukker bedre til omkring livet, og at de ikke falder ned, hvis man eksempelvis falder på bjerget.

Vi har et stort udvalg af lækre modeller, uanset om man er til seler eller ej. Vi anbefaler at du altid køber skibukser der kan sidde tæt omkring livet, og gerne med mulighed for at kunne stramme eller løsne dem alt efter behov. Vi anbefaler også en højere talje, som evt. smækbukser, de giver nemlig ekstra dækning omkring taljen hvis du står i dybere sne.

Isoleret eller skal skibukser?

Indenfor skibukser, er der ligesom med jakker utallige muligheder af isoleringsniveauer. Fra de ekstremt alsidige skal skibukser, som er uden isolering. Til skibukserne der er fyldt med næsten alt det de kan trække. Men hvad er egentligt bedst, og passer bedst til dig?

Skal skibukser kommer uden isolering. Da skibukserne ikke er isoleret er der et større behov for selv at kunne justere varme niveauet. Det gøres gennem lag på lag princippet, som meget kortfattet handler om at tage den nødvendige lag på til dagen. Da skibukserne ikke er isoleret, har i de i mange tilfælde en lidt højere åndbarhed, da væsken skal transporteres igennem færre lag.

Foret skibukser en klassikeren, og næsten altid en sikker vinder. Du ved hvad du får, og kan selv vælge hvor varme dine skibukser er. Ved blot at lede efter en stærkere isoleringstype. Isoleringen kommer fra både naturlige og syntetiske fibre, og alle har sine fordele og ulemper. Kontakt os endeligt hvis du har spørgsmål til de mange fibre, og vi gør vores bedste for at hjælpe dig.

Membraner

Membraner er i mange tilfælde unødvendige for den almene dansker, men er stadig et essentielt emne, når snakken falder på skibukser mellem os kollegaer. En membran er et tyndt lag syntetisk gummi, som gør at skibukserne er vandtætte ‘og’ åndbare. Membranen er den store forskel på skibukser og regnbukser, begge er vandtætte, men ikke begge er åndbare. Det smarte ved en membran er at der er små huller i den syntetiske gummi. Mod ydersiden er hullerne små, og der kan dermed ikke komme vanddråber igennem, men de på indersiden er lidt større, og der kan dermed komme sved, damp og fugt ud igennem jakken.

Membraner kommer af forskellige typer, kvaliteter og de mere anerkendte har også sekundære formål. To af de membraner som vi forhandler de fleste kender til er den holdbare Gore-Tex og membranen Dermizax der har fokus på bevægelighed. Mange af vores skibukser kommer med membraner brandet selv har udviklet, men er stadig membraner af høj kvalitet.

Ventilationsmuligheder

Mange skibukser kommer i dag med ekstra muligheder for ventilation. Om det er en lille lynlås over låret, for at kunne komme af med den overskudsvarme du skaber, eller næsten halvdelen af skibukserne der kan lynes op, muligheden for de ekstra lynlåse, er oftest kun i skal bukser, altså ikke isoleret skibukser. Der findes selvfølgelig stadig de klassiske skibukser, som kommer uden denne mulighed.

Mangler du noget til dit skioutfit?

Vi hos One Open Sky står altid klar til at hjælpe dig med at finde det rette skiudstyr, hvis du leder efter dit allerførste sæt eller blot trænger til en fornyelse af det gamle. Sommetider kan der være kommet nye modeller, mærker eller pasformer på markedet, hvilket vi gerne vil give dig vejledning i. Hvis du mangler noget til at tage under dine nye, lækre skibukser, kan du se vores store udvalg af skiundertøj og midlayers, der kan være med til at holde dig varm på skiene, så du kan nå alle pister, inden ferien er omme. Hos One Open Sky har vi et stort udvalg af skitøj til herrer og damer, til skarpe priser og med fri fragt over 499 DKK og 1-2 hverdages levering. Så giv endeligt et kald hvis du har brug for at få klædt familien på, om det er børn eller voksne, står vi altid klar.