Skibukser

Skibukser

Skibukser er et lige så vigtigt element, som en skijakke er, når man tager på skiferie. Både skibukser og en skijakke er vores yderste lag, og det er derfor vigtigt at have skibukser og skijakke, der er slidstærke, vindtætte og vandafvisende, da det er dette lag, som skal beskytte vores krop bedst muligt, mens vi suser ned ad pisterne på snowboard eller ski eller tager en lang og hård tur på langrend. One Open Sky har et stort udvalg af skibukser, og du kan mixe skijakker og skibukser præcis, som du har lyst til.

Skal man vælge skibukser med eller uden seler?

Der er typisk 3 overodnet slags skibukser, med seler, uden seler og smækbuks (bib), der er ikke en type, der er bedre end den anden. Det er en smagssag. Der er mange, som vælger at have seler i deres skibukser, da de føler, at skibukserne lukker bedre til omkring livet, og at de ikke falder ned, hvis man eksempelvis falder på bjerget.

Der findes mange lækre modeller, uanset om man er til seler eller ej. Vi anbefaler,  at du altid køber nogle skibukser, som sidder tæt omkring livet, og hvor der er mulighed for at stramme dem længere ind, enten ved hjælp af elastik, velcro eller knapper. Af erfaring ved vi, at denne mulighed er rigtig fornuftig at se efter, når man vil købe nye skibukser. Endvidere anbefaler vi en relativ høj talje evt. smækbukser, som gir ekstra dækning imod f.eks. dybsne, men samtidig skaber et dobbeltlag når der er jakke over, så åndbarheden bliver formindsket en smule.  

Komfort og pasform skal gå hånd i hånd

Vi vægter komfort rigtig højt, når vi sælger skiudstyr, fordi det hele handler om bevægelse – uanset om man skal bruge skibukserne til langrend eller alpinski. Det er derfor vigtigt, at du får afprøvet en masse forskellige pasformer, da der helt sikkert også er en pasform, som vil sidde perfekt på dig og ydermere give dig den komfort, der gør, at du kan blive en bedre skiløber.

Før i tiden var skibukser store og ikke så medgørlige, men heldigvis skifter moden også for skibukser. Du kan i dag finde nogle smarte, medgørlige skibukser, der automatisk på grund af de mere tætsiddende modeller giver dig mere og bedre bevægelighed.

En vigtig del under komfort, er om skibukserne passer til jakken, det er ikke essentielt, men kan give nogle fordele, f.eks. hvis du har snefang i din skijakke, er det muligt at købe skibukser, hvor snefanget kan sættes fast til bukserne, så du også undgår at sne kommer ned igennem hoftesektionen. 

Skibuksers ydermateriale: Hvad skal du være opmærksom på?

Skibukser er som sagt vores yderste lag. Derfor er det vigtigt, at du køber nogle skibukser, der er vand- og vindafvisende. Der findes mange forskellige grader af vandafvisning, og vi anbefaler, at du finder skibukser, der kan afvise godt 5.000 mm, og hvis den kan afvise flere millimeter, desto bedre bliver det. Vind er også vigtig, da der kan komme meget vind ind på benene, mens man kører ned ad pisterne, og det er derfor vigtigt, at have nogle skibukser som kan holde vand og vind ude, så lag på lag metoden kan holde dig varm.

Ydermere er det meget anbefalelsesværdigt at sætte sig ind i, hvilket materiale skibukserne er lavet af. Vi anbefaler, at du finder nogle skibukser, der er lavet i slidstærke materialer, så du ikke slider dine bukser op på blot en ferie, men at der er flere skiferier tilbage i skibukserne. Typisk vil man lave ydermaterialet i nylon eller polyester sammen med nogle blandinger, der tilsammen sørger for, at skibukserne bliver vand- og vindafvisende og stadig åndbare.

Mangler du noget til dit skioutfit?

Vi hos One Open Sky står altid klar til at hjælpe dig med at finde det rette skiudstyr, hvis du leder efter dit allerførste sæt eller blot trænger til en fornyelse af det gamle. Sommetider kan der være kommet nye modeller, mærker eller pasformer på markedet, hvilket vi gerne vil give dig vejledning i. Hvis du mangler noget til at tage under dine nye, lækre skibukser, kan du se vores store udvalg af skiundertøj og midlayers, der kan være med til at holde dig varm på skiene, så du kan nå alle pister, inden ferien er omme.