Ski

Velkommen til vores skikategori!

Her finder du alt, hvad du behøver for at nyde dit skieventyr til fulde. Uanset om du er en erfaren skiløber eller bare lige er begyndt at udforske skiløbets glæder, så er du kommet til det rette sted. Vi er dedikerede til at give dig det bedste udstyr, der passer til dine behov og niveau. Vores skiudvalg består af alt fra den oplagte slalom ski til den brede freeride ski. Vores kategorier er opdelt efter pisteski, allmountain, freestyle, freeride og dameski. Men bare rolig, alle vores dameski er også uddelt på de fire første kategorier.

 

VEJLEDNING TIL KØB AF SKI

Det mest populære redskab til at komme ned af bjerget med er ski. Når man virkelig vil nørde ski, så findes der et stort spektrum af emner, kategorier og forskellige specifikationer, som man bør holde øje med. Det er altid en god en ide at have sine egne ski med til skituren. Det betyder at man ved hvad man går ind til år efter år, og at man ikke skal ud og vænne sig til en ny profil og svingradius hvis skien lejes. Herunder kan du læse om hvad man bør være opmærksom på, når du skal vælge den helt rigtige ski, men også hvilke forskellige brands og typer af ski du kan finde hos One Open Sky.

 

BRANDS OG SKI HOS ONE OPEN SKY

Hos One Open Sky finder du et super bredt udvalg af ski. Ski til nybegyndere, ski til øvede, ski til freerideren, ski til parkrideren og mange flere. Udvalget er så bredt, at man næsten med sikkerhed kan finde en ski, som passer din kørestil. I ski kategorien finder du bl.a. mærker som Atomic, Faction, Black Crows, Line, Rossignol, Salomon, K2 og Fischer. Mange af disse brands leverer nemlig top performance ski, om det er til den tunge sne i backcountryen eller den lynhurtige tur ned af pisten. Brands som Black Crows og Faction kommer med utrolig stærke forudsætninger til skiløberen, som gerne vil udfordre store dele af bjerget, om samtidig smide nogle fede tricks. Det er ski som er udviklet specifik til allmountain-, park og backcountry riding. Hvor brands som Rossignol, Fischer, Salomon og Atomic år efter år udvikler på den perfekte piste ski. Blandt disse brands finder du ski, som er designet til at race og carving i høj fart med både store og små sving, men også dameskien, som er bygget efter komfort og sikker piste kørsel. Du vil også finde ski, som er lavet 100 procent til junior, som måske skal opleve sin første tur på skibjerget. Ski kan i dag findes i mange forskellige designs og looks, som får den til at se lidt sejere ud. Men Hvis man gerne vil sikre sig en ski, som passer til ens køre stil, så er det faktisk nærmere skiens form og konstruktion, som man bør være opmærksom på.

 

DET VIGTIGE VED AT HAVE DEN RETTE SKI TIL SKITUREN

Der er rigtig mange fordele i at have sin egen ski, og ens skikørsel vil uden tvivl blive bedre, så snart man ved præcis hvordan ens egen ski reagerer på de forskellige forhold af bjerget. Hvis man tager i udlejningsshoppen og lejer ski år efter år, så kan man aldrig vide sig helt sikker på hvilken ski, som rent faktisk passer til ens kørestil. Finder man sin helt egen ski, så har man tid til at tilpasse sig til den specifikke kørestil, som skien bringer. Er man vild med at køre gode sving på pisten, så er piste skien den ideelle ski, som den eneste kategori kommer vores pisteski monteret med en binding fra producenten. Er man mere øvet en den gængse skiløber, og ønsker at tage sit skiniveau til nye højder, så er en dedikeret race ski det næste valg. Har man derimod mere mod på at sætte en 180 på pisten, køre i puddersne, og tage nogle rails i parken, så er det twintip skien, man bør holde øje med. Før den helt rigtige ski kan findes, betyder det også, at man er klar over hvilke forhold man gerne vil bevæge sig ud i. Som udgangspunkt vil alle ski kunne tage en hurtig tur ned af pisten, køre i puddersne og over hop i parken, men der er bare stor forskel på, hvor godt de forskellige ski klarer opgaven, og derfor vil man i sidste ende vælge noget fra frem for noget andet. Hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige ski kan du læse mere om herunder.

 

FORDELE OG ULEMPER VED TYPER AF SKI

Begynderskiens navn siger næsten sig selv. Den er perfekt til begynderen, som skal ud på bjerget måske første eller anden gang. Den tilbyder en blød konstruktion, modsat race skien, som sørger for, at du trygt kan bevæge dig ned at pisten med en ski, som tager bedre imod sneens uventede udfordringer. En øvet og race piste ski vil derimod have en hårdere konstruktion og et fokus på enten store eller korte sving. En hårdere konstruktion betyder også at skien bliver tungere, mere stiv og langt mere stabil ved en høj fart. Den stive konstruktion af en øvet ski betyder også at det kræver vilje og erfaring, når pukler og pludselige forhindringer på pisten. En øvet piste ski er typisk også kendetegnet ved et langt smallere ’side-cut’, end det man finder hos backcountry og allmountain skien. Backcountry skien kendetegnes som de brede planker med lethed, stor rocker, og en kort camper profil. Dette er de bedste forudsætninger man finder, hvis man gerne vil holde sig oven vande og surfe noget super fedt puddersne. Grundet backcountry skiens brede side-cut og lethed, finder den ikke samme performance på pisten, som en normal piste ski finder. Hvis man derimod gerne vil køre lidt over hele bjerget, så kommer all mountain skien som det perfekte valg. En All mountain ski er en blanding af en pisteski og en backcountry ski. Den kan findes med og uden twintip, og vil typisk være lidt lettere end pisteskien, men samtidig have en større rocker i tippen, som sagtens kan begå sig i offpistens løse sne.

 

DEN PERFEKTE VEJLEDNING TIL KØB AF SKI

Når den perfekte ski skal vælges, så er det altså vigtigt at have øje for hvilken form for skiløb man gerne vil køre. Alle ski kan klare sig på bjerget, men der vil være stor forskel på hvor godt de klarer sig. Vi håber du er blevet lidt klogere på det generelle man skal være opmærksom på, når skien skal vælges, og hvilke ski du kan finde hos One Open Sky. Vi har samlet dem her på siden, som vi mener, er blandt de bedste, man kan finde til skituren. Du vil kunne finde dameski, freeride ski, juniorski, twintip ski, all mountain ski og mange flere. Står du med spørgsmål til udvalget af ski, en specifik model eller mangler hjælp til at vælge, så står vi altid klar med professionel vejledning hos One Open Sky.