Schöffel

Historie omkring schöffel

Sloganet "Jeg er ude" står for filosofien fra Schöffel-firmaet. Vær sporty udenfor i naturen, lad hverdagen være et stykke tid, føl og nyd naturen i alle dens facetter - men uden pres til at udføre konkurrencemæssig karakter.

Schöffel er selvfølgelig ikke frafalds mærket, men ledsager og klæder dem, der leder efter en sund balance mellem et intensivt erhvervsliv og sportslig fritid. Naturen er deres sted, hvor de genoplader deres batterier og trækker ny styrke, hvor de befinder sig sammen med venner og familie.

Produkterne følger filosofien. Schöffel udendørs og skitøj fokuserer på, hvad kvinder og mænd virkelig har brug for uden for: maksimal bevægelsesfrihed, funktionalitet og beskyttelse i al slags vejr.

Fra sokker til højteknologisk tøj

1804 var begyndelsen for det firma, der i dag er en af de ældste familievirksomheder i Bayern, strømpehandleren Georg Schöffel som lavede strømper, kasketter og schwabiske spidse hatte. Schöffels virksomhedshistorie, der er over 200 år gammel, består af episoder og begivenheder, held og slag af skæbne. Kort efter grundlæggelsen af det lille firma måtte Georg Schöffels søn Josef gå i krig. Under krigen redder den unge mand fra Schwabmünchen den bayerske kronprins Ludwigs liv. Resultatet: en livslang livrente for Josef, som han investerer i sin ambulante handel med strømper, og som baner vejen for ham til at gifte sig med bondedatteren Theresa. 

Efter Anden Verdenskrig blev der åbnet en ny side i familiesagaen: Da Ludwig Schöffel, den udpegede leder af virksomheden, faldt i Rusland, overtog hans yngre bror Hubert, født i 1930, hans plads og gik snart sin egen vej. Først og fremmest implementerede den daværende 28-årige en ambitiøs plan: han ville have bygget en ny, moderne tøjbutik. Det blev åbnet i 1960 og blev omhyggeligt og dygtigt forvaltet i årtier af hans kone Lydia, der døde i 1999.

Schöffel går sin egen vej

Over 200 år gammel alligevel ung og fuld af ideer: Hos Schöffel er tradition og modernitet ikke modsætninger, men rødderne til succes. At være åben for nye ting, sætte trends i stedet for at følge andre, handle ansvarligt og bæredygtigt, handle internationalt og alligevel opretholde hjemme basen i Schwabmünchen i Bayern - Schöffel går sin egen vej.