Rulleski

KØB AF RULLESKI

Der er forskellige stilarter og modeller af rulleski, som giver dig en række muligheder og for at finde det perfekte setup til dig. Denne guide hjælper dig med at vælge, når du køber nyt udstyr til rulleski.

Læs nedenfor, hvordan du finder det rigtige udstyr til dig.

Hvor - og hvilken stil kører du?

Først skal du overveje din løbestil - er du fan af klassisk rulleskiløb eller mere skøjteløb - og også hvilken type overflade foretrækker du at løbe på. Dine svar på disse to spørgsmål er meget vigtige for dit valg af rulleski. Hvis du f.eks. Vil køre på grus, er lave rammer ikke ideelle. På den anden side vil høje rammer sætte din balance på prøve. Generelt er det en meget god idé at deltage i en repetitionskursus, hvis du aldrig har prøvet rulleskiløb før. Dette hjælper dig også med at vælge det rigtige udstyr.

Stavene er fremstillet i forskellige materialer - aluminium, træ, stål og kulstof - og alle materialer har deres fordele og ulemper. For eksempel giver træ større fleksibilitet og bedre skiløb, mens aluminium er stivere og lettere så derfor bedre egnet til konkurrencer, da kraftoverførslen er optimeret.


Rulle ski hjul

Bortset fra at vælge de rigtige omstændigheder til dine rulleski, er det også meget vigtigt at købe hjul med den rigtige hårdhed. Nogle rulleski mærker tilbyder en, to, tre eller endda fire forskellige hjul hårdhed. Hvis du ønsker at køre på grusveje, skal hjulene være blødere, mens du let kan købe hårdere hjul, hvis du primært kører på asfalt. Husk hårdheden på hjulene og naturligvis det materiale, hjulene er lavet af, når du køber rulleski. Jo hårdere hjulene er, jo mere modstand vil du opleve, når du ruller på glat asfalt. Jo blødere hjulet, jo lettere vil du føle rullen.


Rulle skistøvler

Også med hensyn til rulleski støvlerne har udvalget aldrig været større, end det er i dag. Det plejede at være ret almindeligt at bare bruge et normalt vinterudstyr, men i dag kan du også købe rulleski støvler om sommeren. Fordelene ved disse støvler er, at de ikke er så isolerede som vinterstøvlerne og derfor meget mere behagelige at have på, når temperaturen er over 5-8 grader Celsius.