Overgangsjakker dame

I takt med at temperaturen falder eller stiger, ændres vores behov for hvilken jakke vi skal bære. Enten pakkes den tynde sommerjakke væk, eller den tykke vinterjakke, og i perioden mellem de to, er det dejligt at have en jakke som kan klare vejret gennem for- og efteråret.

Når der snakkes om overgangs jakker er det typisk 4 forskellige slags jakker

Softshell jakken

Jakken er et tætvævet stof, med det formål at det både skal være vindtæt og åndbart at bære. Nogen Softshell jakker har fået tilføjet en coating eller membran, med det formål at gøre den vandtæt. Det gør det til en oplagt jakke i det blæsende perioder.

Skaljakken

Jakken minder mest om det vi kender fra en regnjakke, den er både vandtæt og vindtæt. Der er dog nogle punkter som gør at den ikke minder om regnjakken. Skaljakken er en åndbar, slidsikker og fleksibel jakke.

Fleecejakken

En fleecejakke er oplagt som overgangsjakke, både fordi stoffet isolerer, men også fordi den er åndbar og dermed også svedtransporterende, så fugten kommer væk fra kroppen. Samtidig tørrer stoffet hurtigt, når jakken bliver våd eller skal vaskes. Det er dog vigtigt at bide mærke i, at det ikke er fleecejakken, du skal tage på i regnvejr. De kan nemlig kun opsuge cirka 1% af sin egen vægt i vand, og du risikerer derfor hurtigt at blive gennemblødt.

Vesten

Vesten er god, hvis du gerne vil have varme på overkroppen, men ikke behøver andet end en trøje på ærmerne. Det gode ved vesten er, at den giver dig fuld bevægelighed ved armene. Kombiner den eventuelt med en skaljakke for ekstra varme.

De fleste veste er foret enten med polyester eller dun, og så er de vindtætte, hvilket betyder, at du kan holde dig varm, selvom blæsten har fat i trækronerne.