Nikwax

NIKWAX - HVORDAN DET HELE BEGYNDTE

Født i 1954, Nick Brown Kent blev introduceret til trekking i Peaks med sin far gennem YHA fra han var ti år. Nick gik hvert år i Skotland og var ikke tilfreds med de tilgængelige vandtætnings produkter og skabte sin egen opskrift til at bevare sine støvler. Det var vigtigt at gøre dem vandtætte uden at blødgøre dem og miste deres væsentlige understøttende funktioner. Nick's voks (deraf navnet Nikwax) var begyndelsen på en bemærkelsesværdig succeshistorie.

Nikwax blev først produceret som et kommercielt produkt i en lejlighed i det nordlige London. I 1977, i en alder af 22 år, blandede Nick sin første ordre med en kasseret te urne, en primus komfur, en kande og materialer købt fra en lokal forretning. Voksen blev derefter hældt i dåser, som han silketrykte i hånden. Nick solgte sine produkter til udendørs handel, senere købte han et Interrail-kort for at introducere sit produkt i Europa. Derefter flyttede han til et værksted i Clerkenwell i London, og inden han vidste af det, solgte Nick 'produktet' til otte lande. 'Produktet' - en ikke-blødgørende vandtætnings voks til læderstøvler var så effektiv, at den satte standarden for en ny race af efterbehandling produkter under mærket Nikwax.

Som en gåtur og udendørs entusiast vendte Nick sit fantasifulde sind til vandretøj, der, som med støvlerne, skulle være vandtætte, vandbestandige og behagelige. Det var omkring 1980, at begyndelsen på 'grøn tænkning'; bevidstheden om nedbrydning af ozon og problemerne i forbindelse med aerosoler opstod. I 1983, fast besluttet på at finde nye, nemme og 'rene' måder til vandtætte beklædningsgenstande, udviklede Nick en helt ny tilgang. Skadelige og brandfarlige opløsningsmidler blev erstattet med vand, og Nikwax vandbaserede rækkevidde blev oprettet. Nikwax var det første firma i verden, der producerede en række vandbaserede produkter til genopretning af vandtætning i hjemmet. Ikke kun undgik produkterne at udsende skadelige opløsningsmidler i atmosfæren, men de var også meget nemme at bruge. 

Sortimentet af Nikwax-produkter voksede til at omfatte systemer til en lang række anvendelser; fra reb til telte, ja, næsten alt, hvad der havde brug for regelmæssig hjælp til at opretholde dets modstandsdygtighed overfor vand.