Nidecker

Hvem var Nidecker?

I mere end et århundrede har Nidecker været ejet og drevet af en familie i Rolle, Schweiz, hvis første sønner alle har fået navnet Henri. I 2010 gav Henri IV virksomheden videre til 5. generation, hans tre sønner, Henry, Xavier og Cédric Nidecker. 

1887 - 1911

Virksomhedens stiftelse - Henri I

I 1887 grundlagde Henri Nidecker I virksomheden i den lille by Etoy, Schweiz ved bredden af "Lac Léman" (Genfersøen). Uddannet som tømrer mestrede Henri I kunsten at bøje træ og opnåede regionens første elektriske motor i 1897. Med dette kraftfulde nye elektriske værktøj producerede han de mest efterspurgte stiger, stole, møbler, vogne og trillebør.

1887

Nidecker blev grundlagt i Etoy, Schweiz. Det er specialiseret i bøjning af træ og sælger mest træhjul.


1897

Henry Nidecker II er den første i regionen, der får en elektrisk motor og begynder at fremstille trillebøre og stiger.


1912 - 1961

De første ski - Henri II og III

Ved århundredskiftet flyttede Nidecker-værkstedet til Rolle, Schweiz, en anden lille by på Lac Léman. Ved hjælp af træbearbejdning teknikken lært af sin far producerede Henri II sine første ski i 1912 ved hjælp af asketræ. I 1946 havde Henri II lært sin søn Henri III handel, og kort tid efter byggede Henri III på den opfindsomme Nidecker-arv ved at skabe de første sammensatte ski lavet af aske og hickory woods.


1962 - 1983

Banebrydende ski-teknologi - Henri IV

Nidecker var i spidsen for det hurtigt voksende europæiske ski marked i 60'erne og 70'erne. I 1962 brød Nidecker ny grund som en af de første til at fremstille ski ved hjælp af metal og glasfiber. I 1969 havde Nidecker perfektioneret kunsten at bygge ski med disse to materialer og brugt denne ekspertise til at lancere det første par næsten ubrydelige langrendski. Henri IV overtog også virksomheden på dette tidspunkt og debuterede med et revolutionerende nye ski hud system kaldet Varai-Clix, der vandt en guldmedalje på det 6. internationale skishow i Genève.


1984 - 1986

Snowboards - Henri IV

Innovativ tankegang førte Nidecker på den nye bølge af vintersport og begyndte at designe snowboards i 1982. De første 50 produktions brædder blev håndlavet i Rolle-værkstedet i 1984 og indeholdt 3D-base konturer. Nidecker-snowboards var en succes natten over, og i 1985 var over 700 brædder solgt primært i Schweiz og Frankrig. Kort efter vandt et team af Nidecker-sponsorerede atleter 1986 Alpine Snowboarding World Cup.


1987 - 1990

Snowboard-udvidelse - Henri IV

Fra 1987 fokuserede Nidecker på snowboards og designede nye modeller hver sæson. Gun-modellen var en af de første innovative former, der havde lignende kurver til et moderne snowboard. Nidecker producerede også et af de første ungdoms snowboards i løbet af denne tid. I 1990 udvidede Henri IV snowboard linjen til også at omfatte snowboard støvler og bindinger.


1990 - 2009

Snowboard Innovationer - Henri IV

I 1991 blomstrede Nidecker-snowboard branchen takket være bord design som The Concept, et af de første asymmetriske snowboards. Nidecker solgte nu i over 25 lande. Succesen fik Henri IV til at omdanne Rolle-kontoret til en af verdens mest moderne og miljøvenlige snowboard fabrikker i 1994. I 2002 samarbejdede Nidecker med EPFL, et førende schweizisk teknisk universitet i Lausanne for at producere det første Megalight-snowboard. Dette fjern vægtige snowboard vejede mindre end 3 kg. I 2007 gik Nidecker sammen med universitetet i Bern for at udvikle nye teknikker til svejsning af træ. Partnerskabet skabte en ny produktionsproces, der gjorde det muligt at kombinere træ kerner uden lim. Ved hjælp af teknologien producerede Nidecker det letteste snowboard i verden på det tidspunkt, Ultralight, der tog førstepræmien i 2009 EuroSIMA New Technology-kategorien.

2009 +

Den nye generation - Henri IV & V

2009-2010 var et kæmpe år for Nidecker-familien. Henri IV modtog Lifetime Achievement Award fra EuroSIMA og videregav forretningen til sine sønner: Henri V, Xavier og Cédric. Samme år skabte Nidecker-brødrene det nye snowboard-mærke Yes. Snowboards med fire af de mest kendte freestyle snowboardere i verden: Romain de Marchi, David Carrier Porcheron (DCP), JP Solberg og Tadashi Fuse. Et år senere debuterede Nidecker med et andet signatur-snowboardmærke ved at gå sammen med freeride-snowboard legenden Jeremy Jones. Nidecker og Jones grundlagde Jones Snowboards, som hurtigt etablerede sig som en af verdens fineste producenter af freeride-snowboards og de innovative backcountry-snowboards kaldet splitboards. Efter succesen med Yes. og Jones Snowboards, Nidecker vendte opmærksomheden mod snowboardbindinger og grundlagde mærket Now med den tidligere pro snowboarder og ingeniør JF Pelchat. Ved hjælp af et innovativt design påvirket af skateboard-lastbiler vandt Now-bindinger 5 internationale designpriser efter deres frigivelse. Nidecker-familien tilføjede endnu et snowboard mærke til stalden i 2011 med debut af Slash af Gigi Snowboards. Slash er et samarbejde med den legendariske backcountry freestyle snowboard Gigi Rüf, der tilbyder unikke bræt design, der afspejler Gigis kreative passion for snowboarding.