Langrendsstøvler

LANGRENDSSTØVLER

Langrend Skistøvler i denne kategori er designet til både erfarne og uerfarne skiløbere. For begyndere bør fokus være på at holde dine fødder varme med en tykkere foring sammen med at, de giver støtte omkring hælen og anklerne.

Klassiske langrend sko til erfarne, er ofte lettere i forhold til støvler for begyndere. De kommer med en tyndere liner, så støvlerne ikke er så varme, men til gengæld lettere i vægt og skabt med en stivere hæl, hvilket giver endnu mere kraftoverførsel.


LANGREND SKATE STØVLER

Langrendsstøvler (og -ski) til skate-stil er designet forskelligt i forhold til klassisk udstyr. Årsagen til dette er, at bevægelsesmønsteret i skøjteløb er meget forskelligt fra klassisk skiløb. I skøjter er anklerne betydeligt mere belastede. Derfor er skate-støvler designet med en mere stiv og højre ankel bøjle, som kan være lavet af enten plast eller kulstof.

Skøjtestøvler adskiller sig også fra klassiske langrendsskistøvler, da de har en stiv sål. Dette betyder, at du kan starte med hele sålen, hvor du i klassisk stil kun starter med forfoden. Gennem dette får du mere kraft i dit spark.


CROSS COUNTRY KOMBISTØVLER

Hvis du er glad for både skøjteløb og klassisk skiløb og kun vil have et par støvler eller har brug for ankelstøtten fra klassiske støvler, er kombi støvlerne de ideelle langrend sko til dig.

Kombi støvler kombinerer en klassisk støvle med en skatesko. Dette resulterer i en støvle med solid ankelstøtte, som er god til skøjte og holder dine ankler stabile, når du sparker. Samtidig er sålen blød som i en klassisk støvle, så du kan komme op på forfoden i dit diagonale løb. Dette er meget vanskeligt i en skatesko.


ROLLERSKISTØVLER

De fleste mennesker bruger deres langrend skistøvler, når de løber på rulleski uden for sæsonen. Hvis du har prøvet denne løsning og føler, at dine fødder bliver for varme, når du træner om sommeren, anbefaler vi dig at købe rulleski støvler med NNN-bindinger (NIS), som er lettere og bedre ventilerede end traditionelle langrendsskistøvler.

Bemærk, at dine støvler bliver mere slidte, når du bruger dem til rulleskiløb, fordi korn og salt kommer i støvlerne, især ved lynlåsen. Dine støvler holder ikke så længe på asfalt og ved grusstier sammenlignet med sne stier. For at forlænge dine støvles levetid kan det være en god idé at børste dem fri for grus og snavs og derefter opbevare dem på et tørt sted, når de ikke er i brug.