Langrendsski

LANGRENDSSKI

SÅDAN VÆLGES LANGRENDSUDSTYR:

Der er to hovedmåder til at nyde langrend (også kendt under paraply udtrykket "nordisk skiløb"): Du kan enten vælge klassiske ski eller skate ski. Med hver model er din hæl altid "fri" (ikke forbundet med ski som med alpint skiløb), og du bruger dine muskler og redskaber til at bevæge dig fremad. 

Men der er nogle vigtige forskelle, klassisk skiløb bruger en fremad og bagud gående bevægelse, der ligner, hvordan du går eller løber. Bevægelsens kendskab gør det til et logisk udgangspunkt for nye langrendsløbere - mange begyndere, herunder familier, kan nyde turen på langrend, selvom de aldrig har haft ski før.

Skøjteløb Teknik ligner en hurtig skøjte på is. Når du skubber dine ski ud til siden, bruger du kanterne på dine ski til at køre dig fremad. Det er en sjov og hurtig aktivitet, som mange mennesker kan lære at nyde, men det er ikke normalt, hvor begyndere starter.

Udstyret til klassisk skiløb og skøjteløb adskiller sig noget, men ikke dramatisk - for det utrænede øje kan det alle se det samme ud. Vi hjælper dig glædelig med at forstå forskellene, så du kan få den type ski, støvler, bindinger og stænger, du har brug for for at nyde en dag på stierne. Book en tid HER.

 

HVORDAN MAN VÆLGER LANGRENDSSKI

For at vælge de rigtige langrendski skal du først tænke over, hvor du vil hen, og hvilken type skiløb du ønsker at gøre, og derefter vælge den type ski, der stemmer overens med det.LANGREND TURNESKI 

Er designet til skiløb på præparerede stier med en fremadgående og bagudgående bevægelse svarende til hvordan du går eller løber. Skiene er generelt lange, smalle og lette til hurtig og effektiv skiløb i præparerede spor. Nogle langrendstur ski har et kortere design, der gør dem lidt lettere at dreje og kontrollere, hvilket gør dem til et populært valg blandt begyndere. Langrendstur Ski er en god mulighed for folk, der ønsker at have det sjovt og få motion, men ikke er i det for at få en større træning eller sætte en banerekord.


RACE & PERFORMANCE KLASSISK SKI

Ligner touring ski, fordi du bruger dem i de plejede spor, men de er bygget til hurtigere, mere aggressiv skiløb. Race og performance ski har generelt en stivere flex end touring ski, hvilket gør dem mindre tilgivende og kræver bedre teknik. Selvom du ikke er en racer, er disse ski gode til folk, der ønsker at bevæge sig hurtigt og træne på præparerede stier.


METAL-KANT TOURING SKI

Lavet til skiløb uden for banen eller i stejlere terræn. Sammenlignet med touring ski er de typisk kortere for bedre manøvredygtighed og bredere for mere stabilitet og flotation i dybere sne, og de har metalkanter for bedre greb under isede forhold. Deres større sidecut forbedrer drejning evnen i stejlere skråninger. Alle disse funktioner gør dem tungere end touring ski, men mere velegnede til terræn uden for banen.