komperdell

Grundlæggelse af KOMPERDELL

1922 blev virksomheden KOMPERDELL grundlagt i Wien, virksomheden fremstillede Hiking- resp. Gå- og billard stænger af hasselnøddetræer. Ski-polakker var stadig noget eksotisk, men dette skulle ændre sig hurtigt. Den lille vending i Wien udviklede sig allerede i 1928 til en virksomhed med 50 ansatte og tilhørte meget hurtigt de førende producenter af skistave


Den første bambo stav

De første bambusstænger erobrede markedet og erstattede hasselnød stængerne, som hidtil var blevet brugt.


Efter anden verdenskrig

Efter anden verdenskrig ændrede tilgangen til fritidsaktiviteter sig, sport og aktiviteter udendørs blev vigtige. Folk kunne bevæge sig lettere og havde penge at bruge takket være disse års økonomiske vækst. Og KOMPERDELL kunne også drage fordel af disse omstændigheder. I 1948 blev de første metalstænger fremstillet.


Komperdell går online

KOMPERDELL går online - på det tidspunkt ikke en åbenlyst forpligtelse - virksomheden indså trenden og præsenterede deres produkter på nettet. Udviklingen af stadig lettere materialer til polerne var en stor bekymring. Ekstra lette kulstof rør, innovative grebs materialer og revolutionerende stødabsorberende systemer øgede KOMPERDELL-produkternes komfort.

Komperdell og "sherpa-projektet" for de sande helte på bjerget!

Sammen med vores partner AMICAL alpin skabte vi en måde, hvorpå vi understøtter "de virkelige helte fra bjergene" - sherpas i Nepal. I dag stoler de fleste bjergbestigere på deres tjenester, og så vil vi støtte dem! Ideen startede under et besøg af vores topatleter Gerlinde Kaltenbrunner og Ralf Dujmovits i vores lokaler. Begge har været i vores team i mere end et årti og støtter flere finansiering projekter i Nepal som bygning af skoler og hospitaler. Gerlinde og Ralf introducerede os til AMICAL alpin.