Kites til kitesurf

Kites til Kitesurfing

Kitesurf drager også kaldet kites, er et af hovedelementerne i Kitesurfing. Da det er dragerne der skaber fremdriften ved hjælp af vinden, og derved trækker surferen hen over vandet og gør det muligt at kitesurfe. De forskellige kites ligner for det utrænede øje hinanden, men der er stor forskel på opbygning og formål som er afgørende for, hvor de performer bedst. Der findes følgende typer kites:

Freeride Kites

Freeride kites er kites designet til at surfe på fladt vand med et godt træk. Med en freeride kite kan du lidt af det hele, såsom at hoppe, surfe og lave lidt tricks. Det er typisk en freeride kite man starter ud med ved introduktion til sporten fordi den er så allround og alsidig.
Stort alle mærker laver freeride kites, da der er flest udøvere til den type Kite, i vores sortiment kan Naish Pivet, Reeding Supermodel og Cabrinha Switchblade. Disse Kites kan bruges fra begynder til erfaren og du vil altid kunne få en masse gode timer ud af dem og udvikle dig yderligere.

Wave
Wave kites bruges til at kitesurfe i bølger. Det stiller nogle andre krav til kiten end freeride kitesurf gør. Ved at købe en bølgekite (wavekite), får du en kite som selv bevæger sig med vinden (drifter). Dvs. at den følger med dig når du har fuld fokus på at surfe bølgerne. Derudover stiller kitesurfing i bølger også store krav til kraftkontrol og hurtig respons, så du altid har helt styr på kiten og kan manøvrere hurtigt og hårdt, hvis det er nødvendigt. Kitesurfing i bølger er for de mere erfarne, og det er ikke et typisk at lære at kitesurfe.


Freestyle Kites 

Ved freestyle kitesurfing som også er inde over disciplinen Big Air, handler det om at lave vilde tricks og hoppe højt. Med en freestyle kite er forudsigelighed meget vigtigt, så du kan stole 100% på kiten når du hænger 20 meter over vandet. Derudover er der også en stor del af disciplinen der foregår unhooked. Unhooked er når du tager kiten ud af loopet på trapezen og derved holder kiten i armene. Der gør at du kan rotere om dig selv og andre vilde tricks, som ikke er muligt hvis du spændt fast til trapezen.
Freestyle kitesrufing er for den erfarne kitesurfer.

 

Letvindskites / Foil Kites

Letvindskite afslører lidt sig selv, det er nemlig kites der ikke kræver så meget vind for at kunne trække dig, det er til de helt rolige dage. Letvindskites bliver ofte brugt som foil kites, da foil ikke skal bruge det kraftige træk, som andre kiteboardtyper skal bruge. Letvindskite er også bygget anderledes end normale kites, da de i mindre størrelser kan med en 1 Strut (afstiver), hvilket er med super i let vind, men ikke så godt i hård vind.

 

Vores Brands

Hos One Open Sky har vi primært kites fra Cabrinha, Naish og Reedin, som er tre af de bedste mærker i kitesurfingindustrien, og de producerer hver især kites af høj kvalitet, der er populære blandt kitesurfere på alle niveauer.

 

Cabrinha er en førende producent af kitesurfing udstyr, herunder kites, boards og tilbehør. Deres kites er kendt for dens holdbarhed, ydeevne og alsidighed, hvilket gør dem til en favorit blandt kitesurfere over hele verden. Cabrinha tilbyder en bred vifte af kites, herunder deres populære Switchblade-, FX- og Contra-modeller.

 

Switchblade er Cabrinhas mest populære kite, og den er designet til allround ydeevne. Det er en meget alsidig kite, der tilbyder fremragende stabilitet, kraft og kontrol under en lang række vindforhold. FX er en anden populær Cabrinha kite, der er designet til freestyle og bølgeridning. Det er meget lydhør og tilbyder fremragende pop, hvilket gør det til en favorit blandt ryttere, der elsker at udføre tricks.

 

Naish er en anden førende producent af kitesurfing udstyr, og deres kites er kendt for innovation og ydeevne. Naish tilbyder en række kites til forskellige stile, herunder freestyle, bølgeridning og foiling. Nogle af deres mest populære kites inkluderer Pivot, Dash og Triad.

 

Pivot er Naishs mest kendte kite, og den er designet til bølgeridning og freestyle. Det tilbyder fremragende drift og depower, hvilket gør det til en favorit blandt surfere, der elsker at ride bølger. Dash er en anden populær Naish-drage, der er designet til freestyle og big air. Det tilbyder eksplosiv kraft og hurtig drejning, hvilket gør det til en favorit blandt ryttere, der elsker at udføre tricks.

 

Reedin er et relativt nyt mærke i kitesurfingindustrien, men de har hurtigt etableret sig som en top producent af høj kvalitet kites. Reedin kites er kendt for deres innovation og ydeevne, og de tilbyder en række kites til forskellige ridestile, herunder freestyle, bølgeridning og foiling.

En af Reedins mest populære kites er Supermodel, som er designet til freestyle og big air. Det tilbyder eksplosiv kraft, fremragende løft og hurtige sving, hvilket gør det til en favorit blandt surfere, der elsker at udføre tricks.

 

Hvordan finder du den rigtige størrelse kite?

Størrelsen på den kite du er ude med er afgørende for din oplevelse på vandet. Den rigtige størrelse kite afhænger af hvor meget vind der på den pågældende dag, blæser det meget skal du have en mindre kite med, og omvendt. Er der lidt vind så skal du gå i størrelse. Størrelsen på den kite du skal vælge afhænger også af din vægt og dit niveau. Fordi det er så forskelligt hvilken størrelse kite der skal bruges, er det meget almindeligt at have 2-3 kites, for at maksimere dagene på vandet. For at finde den helt rigtige størrelse kite(s), er det en god ide at snakke med nogle kitesurfere der har forstand på det. Du kan altid ringe eller skrive til os på mail, telefon eller chat.

Har du i forvejen nogle præferencer inden for kitesurfing, ved du også godt hvilke brands som er historisk og ikke mindst gode nu til at lave kites. Brands som Naish og Cabrinha er to store spillere som har været med i mange år og derved har draget sig alle erfaringerne i forhold til produktion og kvalitet.
Et nyt brand der er kommet til er Reedin, som er stiftet af Naish gamle chefdesigner. Alle tre brands er nogle solide og etablerede (efterhånden også Reedin) brands inden for kitesurfing, som du roligt kan stole på i forhold til performance og kvalitet.