Kajakker

Kajakker hvad er det?

Kajakker blev i starten brugt af det grønlandske folkefærd til jagt og transport i 1800-tallet. Man har senere fundet kajakdisciplinen yderst interessant, hvor man i det 20 århundrede begyndte at bruge kajakkerne i forskellige motions discipliner som vi kender det i dag. Kajakkerne bliver styret med en pagaj, hvor man padler i ens synsretning. I dagens Danmark ser vi flest kajak udøvere når der forekommer stille dage ved de danske fjorde eller i åer. Hovedprincippet er, at vandet skal være stille, så man ikke tipper ud i vandet. Kajakkerne var indtil starten af 90’erne bygget i træ, der gjorde det til et tungt materiale at transportere og sejle i. Her kommer en af de store spillere ind på banen nemlig, Perception. Perception ændrende kajakdisciplinen radikalt tilbage i 90’erne, hvor de begyndte at producere kajakker lavet af plastik. Dette gjorde kajakkerne hurtigere, bedre, lettere og ikke mindst billigere. Kajakkerne blev herved endnu mere tilgængelige for befolkning, og salget af kajakker eksploderet. Kajakkerne bliver nu produceret i et utal af variationer, som gør det muligt at finde en, der passer lige præcist til dit behov. De findes i kategorier i alt fra havkajakker, SitOnTop, Tandem, Touring og wave, der tilsammen giver dig et bredt spektrum at vælge imellem.

One Open Skys udvalg af kajakker

Vi tilbyder dig her hos One Open Sky et bredt udvalg af kajakker, fra de to førende brands i industrien. Vi har nemlig kajakker fra Perception og Wavesport, hvor alt fra havkajakker, SitOnTop, Tandem, Touring og wave, er til at finde i deres sortiment. Dette kan du se nærmere på her. Dette inkluderer også special kajakker til fiskeri og motion. Vi får hvert år de nyeste kajakker på markedet hjem, hvor de anvender de nyeste og bedste teknologier, som findes. Dette sørger for at du får en fremragende dag på vandet, og har lyst til at komme afsted igen. Perception vil gerne omfavne kajaksporten, ved at producerer en række børne kajakker, der skal gøre kajaksporten til en familie aktivitet.

Hvordan vælger du den rette kajak? Se med her!

Den rigtige kajak kan være svær at vælge. Der er mange faktorer der spiller ind på at finde det helt korrekte fit. Vi vil derfor anbefale at ringe til os på telefonen – 97 12 29 65 – hvor vi altid står klar til at svare på lige præcis dine spørgsmål. Dog forekommer der lidt grund viden vi kan illustrere i tabellen herunder.

Kajak Type

Område

Touring

Fjord – Sø – Å = all around

SitOnTop

Fjord – Sø – Å = all around

Havkajak

Fjord – Sø – Å = all around

Wave

Hav

Tandem

Fjord – Sø – Å = all around


Derudover kan du finde mere viden om din kajak type her.

Transportering af din kajak

Du har fundet din drømmekajak og vil gerne prøve kræfter med den væk hjemme fra husstanden. Det er her vigtigt at transporter den korrekt, så du ikke skader kajakken, der kan få den til at sejle skævt.
Først og fremmest anbefaler vi, at man transporter kajakken på et sæt tagbøjler, hvor agter og stævn er på hver sin side af køretøjet. Der forekommer også en række forholdsregler angående kajakkens konstruktion. Her anbefaler vi, at kajakker, der er rotationsstøbte på hovedet eller med skroget op af. Dertil forekommer der kajakker, som er konstrueret af fiberglas. Her anbefaler vi, at man transporter dem med bunden ned af – kajakken holdes af ”holdere” – dette anbefaler vi for at kajakken ikke skal blive deform.
Hvis vejret ikke er med dig, og det herved regner, anbefaler vi, at kajakken vendes på hovedet, så bunden er oppe af. Dette sikre at kajakken ikke bliver fyldt med vand, sne eller hagl, der kan gøre kajakken tung og til et farligt objekt på vejene. Vi anbefaler til slut, at man altid dobbelt tjekker sine bindinger, eftersom de godt kan ud vige sig, hvis de ikke er bundet korrekt.
Herfra er der kun nu at sige, god tur!

Vedligeholdelse og pleje af din kajak

Opbevaringen af din kajak er et vigtigt element for at kunne beskytte og derved bruge din kajak mange år ud i fremtiden.
Din kajak skal altid tømmes for vand efter brug, som ellers kan forudsagde en deform kajak eller bobler i skallen.
På kortsigt anbefaler vi, at man kan lade sin kajak hænge lodret eller den ligger på siden. Dette er positioner, der sikre, at kajakken ikke bliver deform på kort sigt. På lang sigt anbefaler vi, at man skyller sin kajak med ferskvand, for at sikre, at saltvandet ikke erodere overfladen på din kajak. Dertil er det vigtigt, at kajakken ikke er eksponeret for sollys eller opbevares indendørs, eftersom dette forkorter levetiden. Kajakken burde hænge i reb/stropper, der placeres 1/3 inde fra enden af kajakken. Dette bør ændres jævnligt, eftersom det ellers kan resultere i en deform kajak, der vil sejle skævt.

Hvorfor skal du købe din kajak her hos os i OneOpenSky?

Her hos OneOpenSky, er vores fantastiske personale altid klar til at hjælpe dig med uddybende spørgsmål omkring kajakkerne. Dette skyldes deres lange erfaring indenfor de forskellige kajaktyper, som de selv har erfaring med. Du kan finde os i Herning og København eller over telefonen – 97 12 29 65. Hvis du køber en af vores mange kajakker, vil vi kontakte dig angående levering. Online, her på siden, er der fri fragt ved køb over 499 kr., så du ikke behøves at tænke på uforudsete udgifter ved et evt. køb. Du kan se vores store udvalg af Perception kajakker her, eller det store udvalg af Wavesport kajakker her.

Typisk vægt for de forskellige kajaktyper:

Kajak type

Vægten

Havkajak

23-27 kg

Touring kajak

12-16 kg

Sit On Top kajak

20-30 kg

Fiskekajak

20-30 kg

Wave kajak

6-12 kg

Hvis du vil læse mere omkring hvordan du vælger den helt rigtige kajak, kan du ser nærmere på vores blog.