Head

HEAD HISTORIEN

Grundlagt i Baltimore 1950 af Howard Head, der var luftfarts ingeniør for Glenn L. Martin Company og foreslog nye materialer, der blev brugt i luftfarten, til at innovere produktionen og kvaliteten af ski og tennisketcher.

Howard Head’s store idé kom under en skitur i 1947. Hans ski var lavet af træ, selvom metal og plast var let tilgængelige. Som luftfarts ingeniør så Head muligheden for at bruge aluminium og plast laminat på ski på samme måde som de blev brugt på fly. Materialerne er holdbare, men alligevel fleksible. Efter et par års forskning og udvikling havde Head og hans team et produkt inden 1950.

Da skien ramte markedet, voksede HEAD-mærket hurtigt. I 1960'erne var HEAD den førende ski fabrikant i USA og Storbritannien samt producerede de mere end 26.000 par om året. I 1969 solgte Howard Head virksomheden til American Machine Foundry (AMF) og trak sig tilbage for at spille tennis, en af hans foretrukne hobbyer.

Men inden Howard Head officielt gik, begyndte han at undersøge måder, hvorpå man kunne styrke en tennisketcher ramme ved at indføre aluminium i den. Denne idé var en øjeblikkelig succes, først introduceret og brugt i US Open i 1969. Derudover undersøgte og udviklede han en bredere overdimensioneret ketcher til en større målgruppe, som blev præsenteret af Prince Sports i 1975.

I 1985 blev HEAD overtaget af Minstar Inc. på grund af en overtagelse af AMF. To år senere begyndte Head at fremstille sportssko og introducerede Radial Tennis Shoes. I 1989 lykkedes det ledelsen at købe HEAD, Tyrolia og Mares, som var to andre virksomheder, som HEAD købte i 1970'erne, for at danne HTM. Ud købet blev bakket op af et private equity-firma, Freeman Spogli & Co. Fire år senere, i 1993, blev HTM solgt til tobaks konglomeratet Østrig Tabak.

I 1997 oprettede HEAD den første titanium- og grafit-tennisketcher. I dag er HEAD et af de mest brugte og anerkendte mærker inden for skiløb og tennis, og det hele startede i Baltimore City.