Skibriller & solbriller

Hvorfor er Goggles vigtige?

Skibriller bedre kendt som goggles er noget af det mest essentielle udstyr på din vinterferie. Og kan i sidste ende være afgørende for, om du har en god eller dårlig tur. Hvis du har stået i det snehvide landskab ved du, at vejret og lyset har en kæmpe betydning for, hvor meget du kan se. Hvis du tager dine goggles af og solen står højt kan det være svært at se noget som helts pga. den reflekterende sne og hvis der er overskyet, er det også meget svært at se mere end 2 meter foran dig, hvilket kan være farligt for alle.

Derfor er det super vigtigt, at have det helt rigtige set up i forhold til skibriller og vi har af den grund beskrevet lidt omkring de forskellige features, samt hvad du skal være opmærksom på i dette afsnit.

Ting du skal være opmærksom på når du køber skibriller

Der er flere ting du skal være opmærksom på når du køber skibriller, én ting er udseendet, noget andet er pasform og funktionaliteter. 

Pasform: Når du skal vælge brille er pasformen super vigtig. Det er ikke kun på ansigtet i butikken de skal sidde godt, men og når du har dem udenpå hjelmen. Hvis brillen er for stor kan du risikere at de ikke lukker tæt og går ned over næsen, de kan medvirke til at kommer dug på indersiden af glasset når du står, som nok må betegnes som den største fjende i skibrille regi. Omvendt må de heller ikke stramme hvis de for små. De fleste briller kommer i en lille og stor model for at kunne imødekomme både herre og dame, alt efter modellen kan der være stor forskel. En god huskeregel er at skibrillen skal side behageligt på næsen, som skal være med til at holde den oppe.

Funktionalitet og linse

Skibriller og goggles er efterhånden blevet fyldt med så meget teknologi at det værd at kigge efter. Der er altså så stor forskel mellem en kvalitetskibrille og en discountskibrille. En af forskellene er selve sikkerheden og opbygningen af skibrilllen og linsen. Ved kvalitetslinser er hele linsen UV beskyttende hvor det ikke har nogen sikkerhedsmæssig konsekvens at få en rids i glasset. Ved mange discountskibriller er uv-beskyttelsen lagt på som en lag film udenpå linsen, når dette film bliver ridset blotter du øjnene. Det kan være utrolig hård for dine øjne at stå en hel dag med små streger af ufiltreret reflekterende lys fra sneen. 

Linsen er noget som du skal være meget opmærksom, og kan gøre den helt store forskel på hvor meget du kan se. Linserne er kategoriseret efter vejrforhold, alt efter hvor meget lys de lukker ind. Jo mere lys de lukker, jo mørkere og mere overskyet skal vejret være. En uvejrs brille vil typisk være mere gennemsigtig med mindre spejl at se på, hvor en solvejrbrille ofte har meget spejl og lukker mindre lys ind. 

Eksempler: (Det er linserne der er fokus på og ikke brillerne. Alle linser fåes de forskellige briller, så du selv kan skifte efter forhold) 

Uvejrs Skibrille: Fall Lune XL Prizm Persimmon 

Solskinsskibrille: Fall Line Black Iridium

Allround Skibrille: Flight Deck XL Prizm Snow Sapphire

Du kan læse meget mere om hvordan du vælger den rigtige brille i vores blogindlæg: Sådan vælger du de rigtige goggles

Hvilke features har de forskellige brands?

Hos One Open Sky forhandler vi kun de mest udbredte og kvalitetsorienterede brands på markedet. Derfor har vi de største udvalg fra Smith, Oakley og Anon. For at overskueliggøre er der her inddelt en oversigt over hvert enkelt brand:

Smith: dette brand laver googles med fokus på design og pris. Smith bruger nogle helt vilde features som fx den udskiftelige linse med 8 magneter og en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Derudover byder deres linser også på et POREX filter, der er helt unikt for Smith-brillerne.

Oakley: her er brandet, der uden tvivl vil imponere og overraske dig på alle punkter. Oakley er det mest udbredte mærke i verden og var pionerer indenfor eyewear til snesport. De tilbyder uden tvivl de bedste produkter, på markedet med features som den banebrydende Prizm linse, rammeløse designs og den fleksible O Matter ramme.

Anon: hvis du leder efter brillerne med flest features og flest features for pengene, så er det her du skal lægge dine penge. Anon brillerne kommer ofte med 2 Magna-Tech linser til forskellige vejrforhold og inkluderer ofte en maske, der gennem det smarte MFI system kan klipses op under brillerne, så der sluttes fuldstændig tæt ved ansigtet