Dakine

Dakine - Produkter som sætter gang i samtalen

Grundlagt på Hawaii i 1979 og ligger ved foden af Mt. Hood i Hood River, Oregon, Dakine bygger rygsække, rejsetasker, tilbehør, overtøj og tøj til folk, der elsker at surfe, snowboard, skateboard, mountainbike, ski, windsurf, kiteboard og rejser. Dakine startede på Maui's North Shore i 1979. Rob Kaplan var først surfer, men han var også en tinker, der elskede at bygge ting. Ordet kom ud, og snart begyndte andre surfere at henvende sig til ham med deres gearproblemer - oftest ødelagt surf leash. Efter at have repareret nok snore, satte han sig for at lave en ny snor med bombesikker materialer.

I 1980 introducerede Dakine windsurfings første justerbare fodrem, efterfulgt i 1982 af en talje strop og en hel masser rejsetasker, derefter sportens første sædebælte i 1983 og derefter den nu allestedsnærværende termo støbte taljestrop. Disse fremskridt inden for udstyr design, hjalp windsurfere med at sejle hurtigere, springe højere og ride under mere intense forhold. De etablerede også Dakine som et af de nyeste sports mest pålidelige mærker.

I 1986 var windsurfingen stedet flyttet til Hood River, Oregon. Mens Dakine ville være til stede i Maui, flyttede dets hovedkvarter til fastlandet. Hood River sad også ved bunden af Mount Hood, hvor snowboardere og skiløbere fra hele verden trænede om sommeren. Nu talte vi ikke kun med nogle af verdens bedste surfere og windsurfere, men vi havde også snowboardere og skiløbere i verdensklasse, der også kom ind og ud af kontoret. Det var en af de snowboardere, der førte os til den første Heli Pack. Han var kommet ud af bjerget og vandrede ind i Dakine med en anmodning: Han havde brug for en pakke med alt, til sin helikopterture til Alaska. Dakine skabte en brugerdefineret pakke, der havde alt, hvad han ønskede, og intet mere. Denne tjeneste for en ven blev til sidst til et af vores mest ikoniske produkter nogensinde. I 2005 var Hood River vokset til en legitim mountainbike destination, og de samme venner begyndte at bringe et andet sæt problemer ind i butikken: Hvad er den bedste måde at indlæse tre cykler i en afhentning? Hvordan kører jeg ned med tildækket hjelm og sikkerhedspuder på, men hvordan kører jeg op af bakke uden at svede ihjel? Er der en måde at bære motorsav, hammer og sæt loppers op ad en sti på en cykel? Svaret, var ja!

Vi prøver altid at besvare disse slags spørgsmål med den samme opfindsomhed, integritet og håndværk, som Rob indbyggede i den første surf leash. Alt i alt er Dakine ansvarlig for hundredvis af produkt prioriteter, der har hjulpet snowboardere, surfere, kiteboarder, skiløbere, windsurfere og mountainbikere med at få fat i flere dage på bjerget og i vandet. Gennem alle har vores produkter, har vores tilgang aldrig ændret sig: Byg udstyr, vi vil være stolte af at give venner, der elsker at være på bjerget og i vandet lige så meget som vi gør.

Ingen grund til at tilbringe vores liv i et laboratorium og forsøge at finde ud af, hvad folk har brug for om 10 eller 20 år fra nu. Der er masser af problemer, der spilder dyrebar bjerg- eller vandtid lige nu. Og den bedste måde at finde dem på er at komme ud på bjerget og i vandet selv. Lev det. Byg det. Test det. Forbedre det. Så gør det igen næste sæson. Det får folk til at tale.