BCA

Historien om BCA

BCA grundlagt i Colorado, med et udvalg fra lavineudstyr, lavine-transceivere og lavinerygsække samt andre værktøjer der kunne bruges i vintersport. BCA udgav deres første beacon, the Tracker DTS, i 1997. På dette tidspunkt, blev deres lavine-transceivere en kæmpe success. Nem at bruge samt pålidelig, selv i de mest stressede situationer. Denne pålidelighed og easy-to-use mentalitet, har de stadig med i dag.

BCA mere end en tracker

BCA tilbyder også andet lavine sikkerhedsudstyr, ved siden af probes har de også deres skovle, mere specifikt deres produkt shaxe: en skovl med indbygget isøkse. Den indebærer også værktøjerne, der giver muligeden man kan lave en rednings kælk ud af sine ski. Oveni har de BC link, som er til gruppe kommunikation, passer perfekt til større grupper der løber sammen på større bjerge. 


Vær sikker med BCA

For at afslutte deres sikkerhedsudstyr, har de deres eget airbag system. BCA introducere deres brand ‘the Float’,  den fungere således: En lille patron med kompakt luft, blæser airbaggen op fra rygsækken i tilfælde af lavine, som gør man flyder ovenpå sneen. Det smarte ved deres design er patronen nemt kan genopfyldes, som BCA gør gratis på deres certificeret påfyldnings centre.

Viden er ligeså vigtig som udstyret 

Som BCA siger, er viden nøglen indenfor lavinesikkerhed. Hvis du er veltrænet/velinformeret, undgår du typisk seriøs fare, samt du vil kunne hjælpe hurtigere og bedre i en redningsaktion. Derfor bruger BCA meget tid på at lære fra sig omkring sikkerhed i bjergene, for at passe på alle ude i sneen.