Snowboards dame

Kvinders snowboards er designet med den kvindelige snowboarder i tankerne ved at tage hensyn til de fysiske forskelle mellem mænd og kvinder. Kvinders snowboards kommer i en række længder, typisk fra 140cm til 155cm. Kortere boards er ideelle til lettere og mindre kvindelige snowboardere, mens længere boards er mere ideelle til større kvinder.

Kvinders snowboards kan have enten en directional eller twin form, svarende til mænds snowboards. Imidlertid har kvinders directional boards er ofte designet til at være stående tættere på tailen, hvilket giver et bedre løft i pudder. Kvinders twin boards har en tendens til at have et blødere flex, hvilket gør dem lettere at styre.

Flexet på et snowboard til kvinder kan variere fra blødt til stift, hvor de fleste kvinders boards generelt har et blødere flex. Dette skyldes, at kvinder gennemsnitligt vejer mindre og har mindre muskelmasse end mænd, hvilket gør det lettere at kontrollere et blødere bord. Kvinders snowboards kan blandt andet have traditionel camber, rocker camber eller hybrid camber, afhængigt af den ønskede kørestil.

Bredden på et snowboard til kvinder kan gå fra smal til bred, afhængigt af snowboarderens fodstørrelse. Kvinders snowboards har dog en tendens til at have en smallere taljebredde end mænds boards, da kvinder generelt har mindre fødder.

Snowboards til kvinder kan have enten sintrede eller ekstruderede baser, hvor sintrede baser er hurtigere og mere holdbare, men kræver mere vedligeholdelse. Kvinders sintrede baser kan være lidt blødere end mænds sintrede baser, hvilket giver bedre voksabsorption og glide.