SUP boards

Sorter efter:

91 varer

Her i kategorien finder du mange forskellige typer SUP boards.
Selve konstruktionen af SUP boards variere og har hver deres fordele, helt overordnet er der to konstruktioner der bliver brugt i dag: oppustelige SUP boards og hårde brædder (hard boards/fast board).

Oppustelige boards blev hurtigt en meget populær måde at konstruere boards på. Behovet opstod naturligt da standup paddleboards, har en stor volume og derfor krævede en del at håndtere, specielt hvis man ikke har bil med tagbøjler eller en garage eller rum der passer. Her kommer oppustelige brædder virkelig til sin ret. Supernemme at opbevarer og at transportere, og det er ikke et problem at tage SUP boards med på ferie etc. Vær meget opmærksom på der er meget stor forskel på hvordan et sup board bliver konstrueret. Pas rigtig meget på ikke at blive fristet på markedet af at billige kopi oppustelige brædder, af mærker der ikke lever af at lave brædder. Praktisk talt kan en luftmadras også bruges som SUP board, men der er enorm forskel på hvordan boardet håndtere og glider igennem vandet som f.eks. et Starboard. Der er meget stor forskel på hvordan bordet er svejst og hvilken kerne der er i brættet, hvilket gør om brættet kan pumpes stift og at boardet holder sin facon mange år frem. Du kan læse mere omkring oppustelige sups i vores begynder-guide her.

Hard SUP boards har den klassiske surfboardkonstruktion der giver maksimalt kraft overførsel og feel af brættet. Endvidere er det klart at konstruktionen er stivere end et oppusteligt board. Der er også inden for hard boards forskellige typer konstruktioner. Der er race board typer som er konstrueret meget let og stift, og så er der mere allround boards hvor konstruktionen er mere solid, men man skal huske på at et board, selv om det er tænkt til vandet, også udsættes for slag og slid, dels når det fragtes, sejles imod land eller man rammer brættet med padlen.


Ting du kan overveje når du vælger board type, plusser ud fra dem hvor board typen har en fordel:

Jeg har ikke nem adgang til opbevaring + Oppustelig board
Jeg sejler meget bølger + Hard board
Jeg ønsker at stille op I konkurrencer + Hard board
Skal boardet fragtes meget + Oppustelig SUP board

Andre faktorer at overveje er længde, bredde, konstruktion af boardet bund konstruktion, finner og generelt mulighed for på monteringer til boardet.

Vi er i den grad selv SUP entusiaster hos One Open Sky og står altid klar til at bistå med råd og vejledning.