Faste SUP boards

Paddleboards

Her i kategorien finder du mange forskellige typer af paddleboards. Selve konstruktionen af paddleboards variere og har forskellige fordele, men helt overordnet er der to konstruktioner, som bliver brugt i dag: oppustelige SUP boards og faste paddleboards.

 

Oppustelige Stand Up Paddleboards:

Oppustelige boards blev hurtigt en populær måde at konstruere boards på. Behovet opstod naturligt, fordi standup paddleboards, har en stor volumen og derfor kræver en del at håndtere - specielt hvis man ikke har bil med tagbøjler eller opbevaringsplads. Her kommer oppustelige boards til sin ret: de er supernemme at opbevarer og transportere, og det er ikke et problem at tage oppustelige SUP boards med på kør-selv-ferie eller endda flyrejser. Du skal dog være opmærksom på, at der er meget stor forskel i måden hvorpå oppustelige paddleboard er konstrueret. Praktisk talt kan en luftmadras også bruges som SUP board, men det betyder meget hvordan boardet håndtere og glider igennem vandet. Kvalitets SUP’s som dem fra Starboard, Shark, Gladiatorm, og JP har mange års erfaring bag sig og giver fordele som svejsede syninger og en stabil kerne, der gør at boardet kan pumpes stift og holde facon i mange år. Derfor kan det sagtens betale sig at investere i et dyrere stand up paddleboard, fordi de er lavet af kvalitetsmaterialer med mange års test bag sig. Hvis du derfor er interesseret i SUP-boarding og ser dine behov i fordelene ved de oppustelige SUPs, så anbefaler vi dig at gå med et board fra et kendt og etableret mærke, hvor du er sikret god kvalitet.

Hvis du er interesseret i at læse mere omkring oppustelige paddleboards, kan du tjekke vores begynder-guide ud her.

 

Faste Stand Up Paddleboards:

Faste paddleboards har den klassiske surfboardkonstruktion, der giver maksimalt kraftoverførsel og feel med boardet. Der er race-typer, som er konstrueret meget let og stift, og så er der allround-boards, hvor konstruktionen er solid og kan tage et par slag. Derudover er det klart at konstruktionen er stivere end et oppusteligt board. Selvom boardet er lavet til vandet, udsættes det for slag og slid, dels når det fragtes, dels når det fx sejles imod land eller når man rammer boardet med padlen. Hvis du er på udkig efter en fast SUP, skal du spørge dig selv om, hvad du gerne vil bruge den til. Er det de stille touring ture med venner, er det paddleboarding i bølger, eller er det måske racing og konkurrence, der tiltaler dig? Det har nemlig alt at sige ift. hvilket board, der er det rigtige og kan give dig mest tid på vandet!


Her er en liste over ting du kan overveje, når du vælger dit næste stand up paddleboard:

 Jeg har ikke nem adgang til opbevaring

 + Oppustelig board

 Jeg sejler meget bølger

 + Hard board

 Jeg ønsker at stille op I konkurrencer

 + Hard board

 Skal boardet fragtes meget

 + Oppustelig SUP board

Andre faktorer at overveje er længde, bredde, konstruktion af boardets bund og finner.

Vi er i den grad selv SUP-entusiaster hos One Open Sky og står altid klar til at hjælpe med råd og vejledning.